Foto: Shutterstock

Par savu sejas ādu rūpējas teju katra sieviete, tomēr uzmanība un laiks, ko veltām ādas kopšanai, mēdz būt atšķirīgi. Kāda regulāri apmeklē kosmetologu, cita – rūpējas par ādas skaistumu un veselību pašas spēkiem, bet vēl kāda – laiku pa laikam grēko, iemiegot ar nenoņemtu grimu… Kamēr kosmētikas nenoņemšana tiek uzskatīta par lielāko grēku pret sejas ādu, izrādās, visnotaļ liela ietekme ir arī tās nepareizai attīrīšanai mazgāšanas laikā. Lūk, Realsimple.com aptaujāto dermatologu apkopotās kļūdas, ko pieļaujam, attīrot ādu!

Pārcenšanās

Dienas gaitā seju (un arī ķermeni) vajadzētu mazgāt divreiz, ja vien nav izņēmuma situācijas, piemēram, aktīva sportošana vai strādāšana, kas paredz vai nu pastiprinātu svīšanu vai nosmērēšanos, piemēram, darbojoties dārzā. Mazgāties vēlams pēc pamošanās un pirms došanās gulēt. Ja, piemēram, dušā dienas gaitā ej biežāk, noskalo ādu vien ar ūdeni, iztiekot bez ziepēm vai dušas želejas, kas to sausinās, noārdot ādas dabisko eļļu veidoto aizsargslāni.

Mazgājot seju, nelieto ziepes, izmanto ādas tipam atbilstošus attīrīšanas līdzekļus, vai, ideālā variantā, iztiec vien ar ūdeni. Atceries, jo vairāk pārcentīsies ar sejas tīrīšanu, jo sausāka un nespodrāka kļūs āda, arvien vairāk izceļoties arī krunciņām, zūdot ādas vienmērīgajam tonim un parādoties citām tās veselības un skaistuma problēmām.

Pārmērīga skrubēšana

Lai āda būtu veselīga un starojoša, to ir vēlams regulāri atbrīvot no atmirušajām šūnām. Taču, ja pīlinga līdzekli lietosi biežāk nekā reizi nedēļā, ādu pārmērīgi skrubējot, tās stāvoklis tikai pasliktināsies.

Neatbilstoši kopšanas līdzekļi

Vairums sieviešu zina, ka sejas ādu nav vēlams attīrīt ar ziepēm, taču arī nepareizi piemeklēts attīrīšanas līdzeklis var nodarīt līdzīgu kaitējumu, ādu kairinot, sausinot, rosinot izsitumu veidošanos vai pastiprinātu taukošanos. Ja vēlies starojošu un veselīgu izskatu, sāc ar sava ādas tipa noteikšanu, tikai pēc tam izvēloties tam piemērotākos kopšanas līdzekļus!

Starp citu, lielisks veids, kā ādai draudzīgā veidā to attīrīt no grima un netīrumiem, ir micelārais ūdens. Vairāk par tā izvēli un lietošanu lasi šeit!

Pārāk karsts ūdens

Sejas āda ir maiga, tāpēc pārāk karsta ūdens izmantošana tās mazgāšanā ādai radīs nevajadzīgu kairinājumu, kā arī noārdīs dabiski izdalīto eļļu aizsargslānīti un veicinās asinsvadu paplašināšanos, radot apsārtumu. Lai to nepieļautu mazgā seju ar remdenu vai vēsu ūdeni!

Foto: Shutterstock

Nepareiza mitro salvešu izmantošana

Dienās, kad nogurums ņem virsroku pār apzinīgumu, lieti noder mitrās kosmētikas noņemšanas salvetes. Tomēr liela daļa no tām ir piesūcināta ar ādai ne tikai nevajadzīgām, bet pat kaitējošām vielām, kas var to kairināt. Turklāt tā rezultātā no ādas būsi notīrījusi ne tikai kosmētiku, bet arī dabiskās eļļas, veicinot tās sausumu. Lai ādu koptu tai draudzīgākā veidā, pārvari slinkumu un pēc sejas tīrīšanas ar mitrajām salvetēm vismaz noskalo to ar vēsu ūdeni.

Dvieļa izvēle

Ja pēc sejas ādas attīrīšanas to noskalo ar ūdeni, neiztrūkstoša procesa sastāvdaļa ir arī sejas nosusināšana. Visbiežāk šajā nolūkā izmantojam dvieli, tomēr tajā mēdz uzkrāties mikrobi, kas attiecīgi nonāk arī uz mūsu ādas. Ja vēlies rūpēs par ādu ievērot īpašu tīrību, nosusini ādu ar maigu papīra dvieli, to pēc tam izmetot, auduma dvieļus atstājot dušas un vannas apmeklējumam!

Rezervē sejas tīrīšanu ar

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!