Stila konsultācijas pirms matu mazgāšanas un griešanas ir nozīmīgākā frizūras izveidošanas sastāvdaļa. Šajā brīdī, kad matus vēl nav skāris ūdens un šampūns, notiek izšķirošais radošais darbs.
Ikviens frizieris piekritīs, ka svarīgākais priekšnoteikums, lai izveidotu veiksmīgu frizūru, ir panākt sapratni ar klientu. Vienmēr jāpārliecinās, vai jūs runājiet par vienu un to pašu, jo matu garumu, ko tu sauc par “īsiem matiem”, frizieris, iespējams, uzskata par “vidēji gariem”. Tavu vēlmi iegūt “melnu” vai “zemeņu blondu” matu krāsu, frizieris saprot kā “tumši brūnu” vai “burkānu sarkanu” krāsu.

Lai palīdzētu tev atrast kopīgu valodu ar savu frizieri, ir daži ieteikumi, kā nonākt pie apmierinoša gala rezultāta matu frizēšanas procesā.

Jūties ērti

Pārliecinies, ka frizētavas salons un tā apkalpojošais personāls liek tev justies ērti. Izvēlies salonu, kas atbilst tavām prasībām. Dažām sievietēm patīk silta, draudzīga, personiska atmosfēra; turpretī citas dod priekšroku formālai, lietišķai, profesionālai attieksmei. Jebkurā gadījumā, salona atmosfēra norāda, kādu attieksmi var sagaidīt pret klientu, tādēļ savu frizētavu izvēlies apdomīgi.

Novēro salona klientus un personālu. Dažādi faktori – atrašanās vieta, atsauksmes, cenas – izveido salona servisu atbilstoši kādas noteiktas sabiedrības vajadzībām. Ja tu neatbilsti šī salona vidusmēra klientūrai, tad tu varētu nesaņemt pakalpojumus sev nepieciešamajā līmenī.

Ja frizieri nav mainījuši savu matu sakārtojumu gadiem ilgi, bet tu seko jaunākajām modes tendencēm, vai arī - ja frizieri dod priekšroku košām, avangardiskām frizūrām, bet tev patīk konservatīvs matu griezums, visticamāk, tu esi nokļuvusi nepareizā vietā.

Esi tu pati

Frizētavā ierodies savā ikdienas apģērbā, un arī matus, meikapu un rotaslietas izvēlies kā parasti, lai frizierim radītu pareizu priekšstatu par savu stilu. Tādējādi jūs kopā varēsiet atrast tev vispiemērotāko matu sakārtojumu.

Parādi fotoattēlus

Frizieri klientiem parasti piedāvā aplūkot profesionālos modes žurnālus, kuros tu vari izvēlēties sev tīkamāko frizūru. Pat, ja izvēlētajā fotogrāfijā redzamā frizūra pilnīgi neatbilst tavam matu tipam, fotogrāfijas izraisīs dialogu ar frizieri, kura laikā jūs nonāksiet pie vislabākā secinājuma par tev atbilstošāko frizūru.

Esi godīga pret sevi

Uzklausi un apsver speciālista videokli, it īpaši, ja vēlies kardināli mainīt savu pašreizējo frizūru. Esi reāliste un necenties izvēlēties frizūru, kuras ieveidošana ikdienā prasa daudz pūļu, ja nekad agrāk ar šādām frizūrām neesi tikusi galā.

Neej pie friziera nesagatavojusies

Tikai no sen pazīstama profesionāļa tu vari gaidīt, ka frizieris uzreiz sapratīs, kādu frizūru tu gribi. Citos gadījumos tev jābūt gatavai atbildēt uz jautājumu: “Kādu frizūru Jūs gribat?”. Sagatavo atbildi, lai precīzi zinātu, ko teikt šādā gadījumā.

Nekļūsti smieklīga!

Neprasi no friziera neiespējamo. Tu nevari izlikties neredzam savu matu garumu, biezumu, stilu un matu stāvokli, un pieprasīt no friziera rezultātu, kas pārspēj pašreizējās iespējas un ierobežojumus.

Neizvairies no konsultācijām

Izvairies no salona, kur tev uzmet apmetni un ielej matos šampūnu pirms ir noskaidrotas tavas vēlmes. Nekad neatturies no stila konsultācijas arī tad, ja frizieris tev ir labi pazīstams un ir frizējis tavus matus jau simtiem reižu iepriekš. Matu sakārtojums, krāsa, griezums ir jāmaina regulāri, vai vismaz jāapspriež šīs iespējas katrā frizētavas apmeklējuma reizē.

Neatstāj visus lēmumus ‘eksperta’ ziņā

Nekad neatstāj visu atbildību par matu griezumu friziera ziņā, jo tikai tev nāksies dzīvot ar nepareizi pieņemtu lēmumu sekām. Neļauj pierunāt veidot sev frizūru, kura tev nemaz nepatīk. Ja frizieris iedomājas, ka tev beidzot pienācis laiks šķirties no matiem, tas vēl nenozīmē, ka tev ir jāklausa.

Neaizej ar slapjiem matiem

Neizej laukā no frizētavas ar kārtīgi neizžāvētiem matiem. Tikai ar sausiem matiem ir iespējams pārliecināties, vai griezums un krāsa ir patiešām izdevusies. Nebaidies izteikt savas bažas frizierim.

Iespējams, ka nav viegli pārvarēt savu kautrību, taču atceries, ka uz šo frizūru tev ik dienas vajadzēs skatīties spogulī nedēļām ilgi. Piecās līdz desmit minūšu konsultācijā ar frizieri precīzi pateiktas vēlmes palīdzēs izvairīties no nedēļām un mēnešiem ilgām asarām un sirdssāpēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!