Ja ādai uz augšstilbiem un gurniem ir izteikti manāmi raupjš “apelsīna mizas efekts”, tad tas nozīmē, ka celulīts ir smagā formā - audos uzkrājušies ne tikai ūdeņaini sabiezējumi, bet arī krietni daudz tauku. Līdz ar to muskuļi kļūst nedaudz ļengani.
B tips: celulīts smagā formā

Tagad organismam ir nepieciešams viss, kas veicina tauku slāņa noārdīšanos, kā arī uzlabo asinsriti problemātiskajos ādas slāņos.

Figūras uzlabošana ar lipokrēmu palīdzību
Kad celulīts ir stipri attīstījies, ādu nepieciešams smērēt ar speciālu krēmu divreiz dienā, pie kam šim jābūt krēmam ar spēcīgu iedarbību. Ieteicams izvēlēties jaunākās paaudzes celulīta krēmus. Tie spēj izraisīt arī tauku sadalīšanos šūnās. Efektīvās vielas šajos krēmos ir cukura molekulas (piemēram, Vichy “Glucocapt”) vai ginkkoka ekstrakts (Ginkgo Biloba, piemēram, Biotherm krēms “Celluli-Zone”).

Jaunums ir produkti ar speciālu iedarbības sistēmu, kas iedarbojas tieši uz šūnu receptoriem, kuri atbildīgi par tauku uzkrāšanos (piemēram, Sanofi “Lipofactor”). Visi šie jaunie produkti parasti ir gēlu vai šķidrumu veidā, un ātri iesūcas ādā. Tos uzklāj, ar lielām riņķveida kustībām iemasējot ādas problemātiskajās vietās.

Tauku “sadedzināšana” ar artišokiem
Pēc maltītes iedzerot artišoku tēju vai sulu, tu uzlabosi žultspūšļa un aknu darbību, ātrāk sagremojot taukus, - tas nāk par labu saistaudiem. Artišoka labvēlīgā ietekme gan darbojas tikai neilga ārstniecības kursa ietvaros. Ja arī turpmāk uzturā lietosi pārāk daudz trekna ēdiena, tad artišoku tēja vairs daudz nelīdzēs, jo organisms pierod pie šīs palīdzības un palēnina pozitīvās reakcijas.

Aļģu vannas – dunka asinsrites uzlabošanai
Reizi divās dienās vakaros pirms gulētiešanas sagatavo sev aļģu vannu – tā ir kā spēcīga dunka asinsrites uzlabošanai ādas slāņos, kā arī uzlabo vielmaiņu un padara ādu elastīgāku. Šāds efekts iespējams, pateicoties minerālsāļu, mikroelementu, aminoskābju un vitamīnu sastāvam jūras aļģēs.

Visintensīvāk iedarbojas vanna ar aļģu ekstraktu. Vēlamais vannošanās ilgums ir 30 minūtes, vislabākā temperatūra ir 38 grādi pēc Celsija. Pēc vannas ādu tikai maigi nosusina (nevis noberž) ar dvieli un mērķtiecīgi uzklāj lipokrēmu. Pēc šādas peldes āda daudz labāk uzņem iedarbīgās vielas.

Uzturs ar anticelulīta noteikumiem

  • Jo izteiktāks ir celulīts, jo svarīgāk ir izslēgt no ēdienkartes visu, kas audzē tauku šūnas. Jāzumanās ar slēptajiem taukiem, galvenokārt gaļā, desās, sierā.
  • Jāēd daudz kālija – visvairāk tas ir kartupeļu, banānu, ķirbju, burkānu, sēņu un sīpolu sastāvā. Šī minerālviela veicina vielmaiņu un tauku samazināšanos, pasteidzina ūdeņaino sabiezējumu izkliedēšanu.
  • Daudz šķidruma: organismam ik dienas nepieciešam 2 litri šķidruma, lai izvadītu kaitīgās vielas. Ideāli: minerālūdens, tomātu sula, tīruma kosu tēja.

Ādas treniņš ar masāžas cimdu
Kas attiecas uz masāžu, tā drīkst būt spēcīgāka, ja celulīts ir smagā formā, tomēr tā jāveic uzmanīgi. No rītiem pēc dušas ar masāžas cimdu masē ādu tajās vietās, kur novērojamas celulīta pazīmes. Masāža vēlama arī pirms krēma lietošanas. Arī masāžas birste ir labs un ātri iedarbīgs līdzeklis saistaudu nostiprināšanai.

Būtu jāievēro, ka masāža vienmēr jāsāk no ķermeņa apakšas uz augšu, tātad sirds virzienā. Asr cimdu apvelk nelielus lokus uz ādas un vismaz divas minūtes masē šajā vietā, tad turpina tālāk. Ja tu izvēlies elektrisko masāžas ierīci (piemēram, Philips, Babyliss), tai vajadzētu būt parocīgai. Masāžas ilgums un veids aprakstīts lietošanas pamācībā.

Vingrošana slaidajai līnijai
Šeit norādīti vingrojumi, kurus tev vajadzētu izpildīt reizi divās dienās. Mērķtiecīgas kustības iedarbojas uz tauku šūnām problemātiskajās celulīta vietās un vienlaicīgi arī trenē muskulatūru. Katru vingrojumu nepieciešams atkārtot 20 reizes. Kustības jāveic iespējami lēni un izjusti, nevis tikai mehāniski, ķeksīša dēļ.

Vingrošanas laikā elpo pareizi: sasprindzinot muskuļus, sparīgi izeplo caur muti, un atslābinot muskuļus, ievilkt gaisu caur degunu. Pēc vingrošanas vēlreiz kārtīgi iztaisnoties un pastiepties.

Vingrojums gurniem: Apsēsties uz papēžiem, izstiept rokas uz augšu. Pacelt gurnus un apļveidīgi riņķot, vispirms pa kreisi, tad pa labi.

Vingrojums gurniem un kājām: Nogulties uz sāniem, viena kāja ceļgalā saliekta. Ar rokām priekšā stabili balstīt ķermeni. Katru reizi tuvināt kāju pretējai rokai un atlikt atpakaļ.

Vingrojums kājām: Notupties, lai viena kāja ir nedaudz uz priekšu, otra nedaudz atpakaļ. Aizmugurējo kāju saliektu pacelt, priekšējo iztaisnot, pacelt un nolaist. Atkārtot vingrojumu, mainot kājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!