Skaistumkopšanā pirmais solis, pie kam ļoti būtisks, ir sava ādas tipa noteikšana. Atbilstoši tam tu izvēlēsies kosmētikas produktus, kas paredzēti tieši tavam ādas tipam. Kādi ādas tipi pastāv? Kāpēc āda ar laiku mainās? Kāda ir saules iedarbība uz Jūsu ādu? Šie ir jautājumi, kas interesē ikvienu.
Āda
uztur normālu ķermeņa temperatūru, atbild par svarīgākajām organisma funkcijām, aizsargā ķermeni no svešām iedarbībām un infekcijām, sadziedē bojājumus, kas rodas uz ādas virsmas.

Ādas kopšana

Kompānija “Mary Kay” ir izstrādājusi kompleksu sistēmu ādas kopšanai, kas piemērota dažādiem veselas ādas tipiem. Jebkuras ādas slimības prasa attiecīga speciālista uzmanību un kvalificētu palīdzību. Bez iepriekšējās konsultācijas ar ārstu mēs neiesakām šos līdzekļus cilvēkiem ar nopietnām ādas slimībām.

Eksistē četri ādas pamattipi: sausa, normāla, kombinēta un taukaina āda. Katram ādas tipam ir savs raksturojums un katrs ādas tips prasa īpašus zinātniski izstrādātus līdzekļus ādas kopšanai.

Sausu ādu raksturo mazas poras, matēta (nespodra) virsma, gandrīz nav taukaina spīduma, zems mitruma saturs. Iespējama sajūta, ka ādu savelk; ādas struktūra var būt rupja, tā lobās. Grumbas uz sausas ādas, sevišķi apkārt acīm, veidojas ātri.

Sausa āda bieži ir sievietēm, kas vecākas par 50 gadiem, kā arī tām, kas dzīvo vai nu karstā un sausā, vai aukstā un sausā klimatā. Ādas sausums var rasties sievietēm, kas neaizsargā savu seju no apkārtējās vides kaitīgās iedarbības, nemitrina ādu utt. Āda kļūst rupja, sāk lobīties, parādās plaisas.

Šādai ādai iesakām:

  • Krēmi un losjoni: kas satur taukus, “noslēdz” mitrumu ādā (Formula 1).
  • Toniks: maigs, nesatur spirtu, uzlabo ādas virsmas struktūru (Formula 1).
  • Maska: mitrinoša, nepadara ādu sausu (Formula1).
  • Normālai ādai ir gluda virsma, nobalansēts tauku un mitruma saturs, tā izskatās vesela, ar nelielām un līdzenām porām. Pie pareizas kopšanas uz šāda tipa ādas grumbas neparādās līdz pat vecumdienām.

  • Krēmi un losjoni: ūdens saturošie, kuros ietilpst nedaudz tauku mitruma noturēšanai, bet kas neatstāj uz ādas tauku pārpalikuma sajūtu (Formula 2).
  • Toniki: spirtu saturošie ādas struktūras uzlabošanai (Formula 2) vai Formulas 1 toniki, kas nesatur spirtu.
  • Maska: noloba mirušās ādas šūnas, vienlaikus mitrina ādas virsmu (Formula 1).
  • Kombinēta āda izskatās vesela, gluda. Šo ādas tipu raksturo tauku saturs un lielas poras T-zonā (uz pieres, deguna, zoda). Iespējama sausuma sajūta uz vaigiem un pa sejas ovāla līniju. Ievērojot pareizu ādas kopšanu, šāda tipa ādai grumbas neparādās diezgan ilgi.

  • Krēmi un losjoni: ūdens saturošie, kuros ietilpst nedaudz tauku mitruma noturēšanai, bet kas neatstāj uz ādas tauku pārpalikuma sajūtu (Formula 2).
  • Toniki: attīrošie, spirtu saturošie, veicina veselīgu sejas spīdumu, kontrolē ādas tauku veidošanos (Formula 2).
  • Maska: tās pamatā ir māls; tā novērš tauku pārpalikumu, noloba mirušās ādas šūnas un uzlabo ādas struktūru, kā arī veic dziļu sejas attīrīšanu (Formula 2).
  • Taukainu ādu raksturo taukains spīdums, lielas poras, uz tās bieži rodas pinnes vai pūtas. Tā ir paaugstinātās tauku dziedzeru aktivitātes rezultāts. Taukainai ādai nav noslieces grumbu veidošanai, jo tauku pārpalikums pasargā to no sausuma.

  • Krēmi un losjoni: nesatur taukus, neaizsprosto poras, kavē pinnes parādīšanos (Formula 3).
  • Toniki: attīrošie, spirtu saturošie, veicina veselīgu sejas spīdumu, kontrolē ādas tauku veidošanos (Formula2).
  • Maska: tās pamatā ir māls; tā novērš tauku pārpalikumu, noloba mirušās ādas šūnas un atjauno ādas struktūru, kā arī veic dziļu sejas attīrīšanu (Formula2).
  • Piņņainai ādai iesakām masku, kas nesatur mehāniskās daļiņas, kuras pilda skruba lomu. Jo mehāniskās daļiņas var saskrāpēt ādu, kas savukārt, var izraisīt baktēriju nokļūšanu skrāpējumos vai porās.

    “Mary Kay” Skaistuma konsultante Maija Gabrēna piedāvā lielisku iespēju izmēģināt tieši Jūsu ādas tipam piemērotos ādas kopšanas un citus kosmētiskos līdzekļus. Zvaniet pa telefonu 7180210 vai rakstiet maijagabrena@mail.lv, lai pieteiktos uz bezmaksas konsultāciju!

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!