Jaunu sieviešu vidū izplatīts uzskats, ka uz manikīra salonu iet tikai dāmas, kurām ir perfekti nagi un labi kopta, nesastrādāta roku āda. Taču, kā saka manikīra meistare Ruta Vindule: "Un ko man tad darīt, ja pie manis atnāk ar ideāli koptiem nagiem, pasakiet man, lūdzu? Es pateikšu: 'Jums viss ir kārtībā, varat iet'? Nē, pie manikīra nāk cilvēki, kuriem tieši ir problēmas ar nagiem."

Ir saloni, kur vispirms manikīrs klienta rokas vai kājas mērcē ūdenī un pēc tam izgriež veselu kilogramu ādas (kas ir pilnīgi aplam un nevajadzīgi), taču progresīvos manikīra salonos rokas nemērcē, jo tā ir vecā metode ienadžu atmiekšķēšanai un izgriešanai, bet apstrādā ar speciāliem ienadžu atmiekšķētājiem.

Kādēļ modernajā manikīrā vairs neizmanto nagu mērcēšanu siltā ūdenī? Tādēļ, ka šādā procedūrā āda piebriest un, izgriežot ienadžus, vairs nav redzama robeža starp ienadzi un naga sakni, kuru bakstot, mēs deformējam nagu. Šī iemesla dēļ bieži ir redzami nelīdzeni, viļņaini nagi. Ienadzis ir dabas dots, lai aizsargātu naga sakni, un tā izgriešana veicama ārkārtīgi rūpīgi. Ienadzi nevajadzētu nogriezt visā pilnībā, jo vismazākā rēta var pavērt ceļu infekcijai, kas izpaudīsies uz nagiem.

Pie manikīra ir jāiet, ja nagi stipri aizaug, vai dalās. Gluži tāpat kā labā friziersalonā jums piedāvā matu kopšanas līdzekļus, arī šajā manikīrsalonā manikīre ne tikai apstrādās jūsu nagus, bet arī piedāvās nagu kopšanas līdzekļus (nagu vīles, ārstniecisko nagu laku utml.).

Ja esat izlēmusi doties pie manikīra, rēķinieties, ka tas aizņems vismaz stundu. Kādas skaistumkopšanas procedūras tiek veiktas šajā laikā?

Pirmais, ko dara, kad atnāk pie manikīra, pārbauda nagu stāvokli – vispirms skatās nevis nagu garumu, bet sēnīšu slimības. Ja manikīrs konstatē sēnīšu slimību, cilvēkam ir jāgriežas pie dermatologa, citādi var tikt inficēti visi manikīra instrumenti.

Ja nagi ir kārtībā, tad seko roku dezinfekcija (rokas ierīvē ar dezinfekcijas līdzekli). Nākamais, kas seko, ir klasiskais manikīrs. Tiek pievīlēta naga forma – ar klientu vienojas, kādu izvēlēsies: ovālas, vai puskvadrāta vai mandeļveidīgas formas nagus. Un jaunākais, ko izmanto, ir dimanta vīles. Tās ir gan taisnās, gan bumerangveidīgās – ar kuru ir ērtāk vīlēt.

Kad pievīlēta nagu forma, manikīre izmanto jaunākos līdzekļus un klientes rokas nemērcē. Tagad ir speciāli ienadžu atmiekšķētāji – šķīdinātāji, kas satur sārmu un atmiekšķē ienadzīti. Jo mazāk viņu griezīs, jo labāk – ienadzis ataugs lēnāk. Ja nagiem ir tuvu asinsvadi, vajadzētu atradināties no nagu un ienadžu griešanas.

Ienadžu atmiekšķētāju uzliek uz ienadzīša un ļauj apmēram 2 minūtes iesūkties. Pēc tam ņem speciālo manikīra palīginstrumentu un notīra atlobījušos ienadžu ādiņu – tā pavisam vienkārši nonāk nost.

Pirmajā reizē pie manikīra ienadžus nenoņem pavisam, bet gan atdala tikai pašu virsējo kārtiņu.

Pēc klienta vēlmes salona manikīre veic arī pīlingu un masku rokām, kā arī nagu lakošanu.

Specializētie manikīra saloni piedāvā arī ārstnieciskos manikīrus. Karsto manikīru parasti izvēlas ziemā, kad āda ir sausāka, bet otrs variants ir ārstnieciskās dūņas. Arī pirms ārstnieciskā manikīra taisa roku pīlingu. Salons piedāvā divu veidu ārstniecisko pīlingu. Ja āda ir bojāta, ienadži manikīra laikā sāk asiņot (jo nav kopti, baroti un mitrināti), tad kā pīlingu izmanto žožoba balzamu. Ja masējot rokas mēdz rasties zilumi uz ādas, tad izvēlas speciālu pīlingu, kurš domāts jūtīgai ādai vai rokām, kurām ir plāna āda.

Ja jūs tikko sākat nagus kopt, lai tos iekoptu, vajag nākt vismaz reizi nedēļā pie manikīra, lai nagi pierastu pie tā, ka tie tiek pareizi apstrādāti. Nedomājat, ka ar vienu reizi pie manikīra pietiks, lai jums būtu ideālas rokas. Tā nenotiek. Pirmkārt, jums pašai mājās ir regulāri jāliek krēmi un jāatbīda ienadzīši, lai tie pierod, ka visu laiku ir mitri un atbīdīti. Var izmantot parastos krēmus, kas ir domātu ienadžu atbīdīšanai, ar rožu vai ķiršu koka irbulīti (katra firma piedāvā savus).

Arī nagu stiprinātāji no vienas firmas jums var derēt un palīdzēt, bet jūsu draudzenei no tā var nebūt nekāda rezultāta. Tas ir individuāli – vienam palīdz, bet otram no šī stiprinātāja diemžēl, nav nekāda labuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!