Kādēļ vajadzētu tērēt laiku kosmētisko masku sagatavošanai, ja skaistumkopšanas līdzekļu sērijās ietilpst visdažādākie losjoni, graudainās želejas un plāksteri poru attīrīšanai, kuri paredzēti, lai to pašu efektu panāktu vienā acumirklī?
Iemesls masku lietošanai ir pavisam vienkāršs: kosmētiskās maskas ir visefektīvākais un lētākais veids, kā ādu atjaunot, attīrīt, nostiprināt un atveseļot. Bez tam, jaunākā tipa maskas mēdz būt ārkārtīgi ērti uzklājamas un notīrāmas, turklāt tās dod veselīgu efektu jau dažu minūšu laikā.

Mūsdienās maskas ir vislabākais veids kā regulāri sniegt ādai mērķtiecīgu kopšanu.

Galvenie masku veidi

Maskas galvenokārt iedalās trijos veidos: mitrinošās, dziļi tīrošās un nostiprinošās. Ir arī maskas speciāli lūpām un acu plakstiņiem. Katrs masku veids paredzēts dažādiem ādas tipiem vai ādas problēmām, un tajās esošās sastāvdaļas variējas no sauszemes augiem līdz jūraszāļu koncentrātiem un dūņām.

Lai sasniegtu vēlamo efektu, ko var sniegt laba sejas maska, to vajag lietot regulāri un atbilstoši norādījumiem. Masku vienmēr liek uz tīras ādas – ideāli būtu dienas beigās tieši pēc dušas.

Mitrinošas maskas

Mitrinošas maskas nepieciešamas sausas ādas ātrai normalizēšanai, jo pastiprināti mitrina ādas virsējos slāņus ar dažādām sastāvdaļām. Lietojot vienu reizi nedēļā vai biežāk, mitrinošās maskas lieliski iedarbojas uz vecāku ādu un sevišķi labi aizsargā no sīku grumbu padziļināšanās un izplešanās.

Dziļi attīrošās maskas

Dziļi attīrošās maskas visbiežāk ir izstrādātas no māliem. Pēc nožūšanas uz ādas, māls dabiskā veidā izvelk no ādas porām visus netīrumus. Attīrošajās maskās var būt arī graudainas sastāvdaļas, kas atbrīvo ādu no atmirušajām šūnām ādas virsējos slāņos. Šīs maskas vispiemērotākās ir taukainai un problemātiskai ādai, kuras porās veidojas pinnes.

Nostiprinošās un savelkošās maskas

Nostiprinošās un savelkošās maskas uz ādu iedarbojas tikpat uzmundrinoši kā kofeīns uz smadzenēm. Tādas sastāvdaļas kā jūraszāļu ekstrakts, vitamīni un augi “atdzīvina” nogurušu ādu.

Šīs maskas vislabāk noder nogurdinošas darba dienas beigās, kad gribas atsvaidzināties pirms došanās uz kādu vakara pasākumu. Cilvēkiem ar jūtīgu ādu šāda tipa maskas vajhadzētu lietot uzmanīgi (ne pārāk bieži).

Īpašās iedarbības maskas

Ja no rīta pamosties ar aizpampušam acīm, vai nepārtraukti mocies ar sasprēgājušām lūpām, tad pienācis laiks nopirkt masku, kas ir sagatavota speciāli problemātiskajām sejas daļām.

Uz acu plakstiņiem un acīm apkārt klājamām maskām visbiežāk mēdz būt augu sastāvdaļas, kas novērš iekaisumu. Piemēram, kumelīšu ekstrakts un gurķu sula novērš pietūkumu ap acīm. Speciālās maskas lūpām atloba nost sauso ādu un palīdz atjaunoties normālai ādai.

Speciālas maskas iztīra poras, baro ādu, padara to elastīgāku un samazina grumbu veidošanos ap acīm. Šādas maskas arī neļauj ādai kļūt neveselīgi sausai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!