Foto: Shutterstock
Lai gan jaunības eliksīrs joprojām eksistē vien mītiskos nostāstos, ieviešot zināmas korekcijas savā dzīvesveidā un ikdienā kopumā, organisma novecošanu ikviens no mums var visai ievērojami attālināt. Viens no patīkamākajiem un vienkāršākajiem, kā arī gardākajiem veidiem, kā mazināt, piemēram, krunciņu rašanos un aizkavēt sejas ādas novecošanos, ir savas ēdienkartes pārskatīšana, iekļaujot tajā antioksidantiem bagātus produktus, kas spēs cīnīties ar brīvajiem radikāļiem, tā uzlabojot ne tikai mūsu izskatu, bet arī pašsajūtu.

Turpinājumā piedāvājam Eatlocalgrown.com apkopotos veselīgākos augļus un ogas, kas spēj cīnīties ar ādas novecošanos un tās pazīmēm – tvirtuma zudumu, pigmentāciju, toņa nevienmērību un, protams, jau minētajām krunciņām.

Kivi

Ar C un arī E vitamīnu bagātais auglis efektīvi mazina apkārtējās vides, kā arī mūsu pašu neveselīgo paradumu nodarīto kaitējumu ādai, zaļajai ogai efektīvi aizkavējot gan krunciņu veidošanos, gan ātras mitruma zudumu.

Granātāboli

Eksotiskajā un aromātiskajā auglī ir vitamīni un minerālvielas, tai skaitā arī riboflavīns un fosfors, kas veicina dabiskā kolagēna veidošanās procesus. Tas, savukārt, nodrošina ādas elastības saglabāšanos un novērš sejas ovāla noslīdēšanu.

Foto: Shutterstock

Arbūzi

Arbūzi, pateicoties to bagātīgajam vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu daudzumam, ir patiesi gards veids, kā ne tikai novērst grumbiņu veidošanos un ādas pigmentācijas rašanos, bet arī nodrošināt tajā vajadzīgo mitruma līmeni, mazinot organisma dehidratāciju.

Avokado

Kā zināms, avokado ne reizi vien iekļauts dažādu "superproduktu" sarakstu augšgalā. Tajā esošās nepiesātinātās taukskābes, kālijs, kā arī E un B grupas vitamīni apgādā ādu ar tai vajadzīgajām barības vielām un nodrošina arī pietiekamu mitruma līmeni. Tāpat avokado atrodams ķīmisks savienojums, ko veido glutamīnskābe, cisteīns un glicīns, nodrošinot ādai efektīvu aizsardzību pret šūnu noārdīšanās procesiem.

Vairāk par avokado vērtīgajām īpašībām lasi šeit.

Foto: Shutterstock

Mango

Mango sastāvā esošie antioksidanti, piemēram, katehīni, novērš šūnu bojājumus, kas ādā rodas apkārtējās vides kaitīgās ietekmes rezultātā. Savukārt mango esošais C vitamīns piešķir ādai veselīgu toni un dabisku mirdzumu.

Banāni

Banāni satur ne tikai kāliju, C un B-6 vitamīnus, bet arī magniju, kas antioksidantiem bagātajam auglim ļauj efektīvi aizsargāt ādu no tās priekšlaicīgas novecošanas. Jāpiebilst, ka banāni arī ir vieni no vērtīgākajiem augļiem ādas mitruma uzturēšanas ziņā.

Foto: Shutterstock

Papaija

Eksotiskais auglis ļauj labiskā veidā izlīdzināt ādas toni un struktūru, kā arī nodrošina tās tvirtuma saglabāšanos. Papaija satur arī A, C un E vitamīnus, kas ādas veselībā un skaistumā, kā zināms, ir vieni no būtiskākajiem.

Āboli

Mums tik pazīstamie sārtvaidži āboli ir vieni no veselīgākajiem un veselībai vērtīgākajiem augļiem. Tajos esošie enzīmi ļauj ādai saglabāt tās mirdzumu un elastību. Jāpiebilst, ka skaistumkopšanā ādas izskata uzlabošanas nolūkos jau kopš senatnes ne velti lietots arī ābolu etiķis.

Vairāk par ābolu vērtīgajām īpašībām lasi šeit.

Foto: Shutterstock

Vīnogas

Vīnogās atrodamais mangāns un C vitamīns tās padara par patiesi vērtīgu ieroci cīņā ar ultravioleto starojumu, smaržīgajām ogām attiecīgi novēršot ādas novecošanos apkārtējās vides kaitīgās ietekmes dēļ. Tiesa, ar tām vērts našķēties uzmanīgi – kā zināms, vīnogas ir arī bagātīgs cukura avots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!