Lasītājas jautājums: Vēlētos saņemt atbildi uz jautājumu par silikona krūtīm. Man ir 19 gadi un es vēlos ielikt silikonu krūtīs un augšlūpā. Kādas varētu būt izmaksas, kur to var izdarīt un kādas varētu būt sekas. Kā tas ietekmē bērna barošanu ar krūti?
SIA ''Veselības centrs 4'' estētikas plastikas ķirurgs dr. Evija Rodke:

Silikona implanti ir ļoti dažādi. Ir gludas un teksturētas virsmas (matētas). Implantus var veikt gan zem dziedzera, gan zem muskuļa. Ir iespēja arī izvēlēties izmērus. Gan Latvijā, gan pasaulē visi plastiskie ķirurgi strādā ar vienu un to pašu firmu implantiem, kas nāk no Amerikas, Vācijas un Francijas. Implanti satur gan šķidro, gan gēlveida silikonu. Visas šīs atšķirības Jums izskaidrot varēs sertificēts estētikas plastikas ķirurgs un kopā varēsiet izvēlēties Jums un Jūsu ķermenim visatbilstošāko izmēru un veidu - gan piemērot, gan salīdzinot fotogrāfijās. Par bērna barošanu – implanta ielikšana barošanai netraucē, jo netiek skarts dziedzeris un piena vadiņi: tas ir aprakstīts gan pasaules literatūrā, gan novērots praksē.

Par silikonu augšlūpā – to ir izmantojušas vairākas sievietes, bet ir dažas, kas atzīmē ar mēli jūtamu silikona maliņu. Mans personīgais viedoklis ir tāds, ka sākumā varētu izmēģināt kolagēnu injekciju lūpās (kolagēns ir dabīga ādas sastāvdaļa), kas iezīmē konkrēti lūpas kontūru un dara to dabiski pilnīgāku. Kolagēna injekcijas maksā, sākot no 200,- Ls. Tas viss ir iespējams ''Veselības centrā 4'' pie sertificēta estētikas plastikas ķirurga dr. Evijas Rodkes. Lai Jums veicas !

Lasītājas jautājums: Man ir 18 gadu un liela problēma. Man ir mazas un neglītas krūtis. Man ir draugs, kurš ir daudz vecāks par mani, un kuram šī ķermeņa daļa ir ļoti nozīmīga. Tāpēc es ar seksu nenodarbojos, jo man bail, ka viņam varētu nepatikt mans augums. Tomēr ar katru reizi ir arvien grūtāk izdomāt atteikuma iemeslus, arī pati to vēlos. Bet ir izveidojušās nepārvaramas bailes viņa priekšā izģērbties. Visām sievietēm ģimenē krūtis ir lielas, menstruācijas sākušās ap 13 gadiem. Man tās sākās 14 gados, bet krūtis vienkārši neattīstās, tādas pašas es tās atceros ap 13 gadiem. Plastisko operāciju netaisīšu, bet varbūt jūs varat kaut ko ieteikt? Esmu dzirdējusi, ka var ēst jēlas olas, bet bail mēģināt, arī neticība pie visa klāt. Varbūt man vajadzētu apmeklēt ginekologu, vai viņš var ieteikt kādus vitamīnus? Vai tādi pastāv? Varbūt iemesls varēja būt tāds, ka kopš 14 gadiem es regulāri smēķēju un tikai pirms diviem mēnešiem atmetu? Vārdu sakot, vai man var kaut kā palīdzēt bez ķirurģiskas iejaukšanās?

SIA ''Veselības centra 4'' Ķermeņa estētikas nodaļas vadītāja Linda Bāliņa:

Krūšu audu problēmu gadījumā, ja tās ir mazas, neizskatīgas formas vai, ja krūtis ir noslīdējušas un zaudējušas tvirtumu, profesionālu konsultāciju un krūšu audu izmeklēšanu (kāpēc tas tā ir) sniedz ''Veselības centra 4'' Ķermeņa estētikas nodaļā ārsts ginekologs un ķermeņa estētikas terapeits. Pēc konsultācijas tiek izstrādāta individuāla krūšu kopšanas programma mājas apstākļos un tiek veiktas krūšu audiem nepieciešamās procedūras.

Arī mazas un neglītas krūtis ar individuāli piemeklētām manipulācijām var kļūt par veselām, skaistām un tvirtām.

Lasītājas jautājums: Aptuveni gadu atpakaļ avīzē "Rīgas Viļņi" varēja pa pastu iegādāties krūšu vakuuma masieri, kurš maksāja, ja nemaldos, 18 Ls. Kopš tā laika nevienā veikalā vai žurnālā neesmu to redzējusi. Taču pašlaik Latvijā gandrīz ikvienā salonā iespējams izdarīt vakuuma masāžu tieši krūtīm. Vai tiešām ar regulāru masāžu ir iespējams palielināt krūtis par 1 - 2 izmēriem?

SIA ''Veselības centra 4'' Ķermeņa estētikas nodaļas vadītāja Linda Bāliņa:

Ar regulāru masāžu, diemžēl, krūtis palielināt nevar. Ar krūšu audu kopšanu un ārstēšanu mājas apstākļos nodarboties nav ieteicams, jo pirms jebkuras manipulācijas uz krūšu audiem, krūtis ir rūpīgi jāpārbauda - vai manuālā apskate pie ārsta ginekologa, vai arī veicot krūšu audu ultrasonogrāfisku izmeklēšanu.

Ar vienīgo Latvijā impulsveida vakuummasāžu, kas ir pieejama ''Veselības centrā 4'' Ķermeņa estētikas nodaļā, ir iespējams 100% mainīt krūšu formu:

  • pacelt
  • tonizēt
  • palielināt (iespēju robežās)
  • samazināt (iespēju robežās)
Konsultāciju par iespējamām krūšu audu izmaiņām jums sniegs ārsts ginekologs un sertificēts ķermeņa estētikas terapeits.

Lasītājas jautājums: Mani interesē tā sauktais krūšu palielināšanas preparāts Natural Push-Up, ko piedāvā firma MedLux.Form (www.medluxform.lv). Cik, pēc Jūsu domām, varētu ticēt šī preparāta efektivitātei? Nedomāju, ka ir vērts maksāt šādu naudu (95 Ls), neesot pilnīgi pārliecinātai par to, ka šis preparāts darbojas. Vai kāds ārsts nevarētu pastāstīt, vai prakses laikā ir gadījies saskarties ar šo firmu un tās piedāvātajiem pakalpojumiem?

SIA ''Veselības centra 4'' Ķermeņa estētikas nodaļas vadītāja Linda Bāliņa:

Prakses laikā ir gadījies saskarties ar firmu MedLux.Form un viņu piedāvāto preparātu Natural Push-Up, tomēr visas sievietes, kas ir to lietojušas, vienlaicīgi ir apmeklējušas arī krūšu kopšanas un formēšanas procedūras. Tādēļ par labiem rezultātiem var spriest tikai pēc kombinatīvas iedarbības uz krūšu audiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!