Stiliste Vinita no “Birutas salona” šoreiz paskaidro, kā novērst aukstumpumpas, kā palēnināt ādas novecošanas procesu, ar ko atšķiras stilists no stila konsultanta, un vai blondīnēm piestāv tumši un tumšmatēm gaiši mati? Taču tas vēl nav viss.
Jautājums:
Sakiet, lūdzu, vai ir kāda iespēja atbrīvoties no aukstumpumpām uz lūpām. Man tās metas diezgan bieži, vai ir kādi līdzekļi kas kavētu to uzmešanos?

Vinita skaidro: Tā ir infekcija, kas cilvēka organismā vai nu ir, vai nav. Tiem, kam šī infekcija ir iedzimta, tā aktivizējas, pazeminoties imunitātei, tāpēc aukstumpumpas metas saaukstēšanās gadījumos. Cīnīties var vienīgi, paaugstinot organisma imunitāti, lietojot vitamīnus.

No tautas pūra varu ieteikt sēru – uz šķīvja sadedzinot avīzi veidojas brūns, pašķidras konsistences saturs. Šo saturu smērē uz aukstumpumpas. Jāpiebilst, ka tas ir efektīvs tikai sākuma stadijā, kad jūtat – tūlīt būs tā nelaimīgā pumpa.

Jautājums: Man ir 34 gadi un joprojām "metas" pumpas. Patiesībā - tagad mazāk nekā agrāk, taču āda kļūst arvien nejaukāka: netīrāka (melnie punkti), poras redzami paplašinās (īpaši uz deguna un ap to). Esmu veikusi ādas dziļo tīrīšanu kosmētiskajā kabinetā un dažādas procedūras, taču rezultāts mani neapmierina. Kad mazgāju seju ar ziepēm, rodas velkoša sajūta. Patreiz lietoju Nivea a-alpha-flavon krēmus un Nivea krēmu 'zonai ap acīm'. Tie mani apmierina, tomēr, āda nekļūst glītāka. Varbūt tie tomēr nav īstie manas ādas kopšanas līdzekļi? Pēdējā laikā āda ap acīm kļūst arvien jūtīgāka un "savīst", izteiktākas kļūst grumbiņas. No tā otrs mans jautājums - vai man nevajadzētu lietot spēcīgākas iedarbības pretgrumbu krēmu vismaz ap acīm, jo tik ļoti negribas kļūt krunkainai un savītušai. Ko Jūs man ieteiktu?

Vinitas ieteikums: Šajā vecumā kosmetologs jāapmeklē vismaz vienu reizi mēnesī, lai uzturētu sejas ādu esošajā līmenī. Pēc 30 gadu vecuma āda sāk pastiprināti zaudēt mitrumu, pazeminās kalogēno saišu (ādas elastības uzturētājs) stiprums. Tāpēc ar gadiem ir nepieciešams intensificēt kopšanu.

Kas attiecas uz Jūsu nosauktajiem sejas kopšanas līdzekļiem (Nivea), ja Jūs šīs firmas produkcija apmierina, tad droši varat turpināt to lietot. Protams, ar laiku nepieciešami arvien intensīvāki kopšanas līdzekļi. Ādu jaunāku nepadarīs neviens krēms, tie tikai palēninās novecošanas procesus vai, regulāri veicot masāžas, maskas utt. kosmētiskajā kabinetā, zināmā mērā “apturēs” novecošanas procesu. Grūti ieteikt, kādi līdzekļi un kāda kopšana šobrīd nepieciešami tieši Jums. Vislabāk būtu atnākt pie kosmetologa un pakonsultēties.

Ticu, ka negribas būt krunkainai un savītušai, bet ir jāsāk samierināties ar domu, ka fiziskais ķermenis tomēr “nolietojas” un noveco. Dvēselē Jūs vienmēr varat palikt jauna un ziedēt, un šis starojums sejā padara nemanāmas arī dziļākās krunkas, tad cilvēks redz cilvēku un tas, manuprāt, ir svarīgākais.

Jautājums: Vai blondīnēm piestāv tumši un tumšmatēm gaiši mati?

Vinitas atbilde: Piestāvēt var daudz kas, ja ir saskaņots vienotā krāsu paletē – matu krāsa, make up, apģērbs, aksesuāri, un atbilst Jūsu individualitātei. Ja esat nolēmusi krasi pārlēkt no tumšā uz gaišo, vai otrādi, tad jārēķinās ar to, ka nākotnē nāksies mainīt make up un kādu daļu garderobes.

Visieteicamākais variants ir neatkāpties no dabīgās tumšuma pakāpes vairāk kā par 2-3 pakāpēm. Varat mainīt krāsu toņus atkarībā no individuālās paletes (zeltains, kapara, sarkans, violets). Varat krāsot šķipsnas, tonēt tikai pakauša daļu, veidot trīspakāpju krāsojumu utt. Svarīgākais ir palikt savā krāsu paletē – siltajā vai vēsajā.

Viena lieta gan jāievēro noteikti – nekad neizskatīsies īpaši pievilcīgi balinātiem matiem ļoti tumša, ataugusi sakņu daļa, tāpat arī krāsotām brunetēm ataugusī gaišā sakņu daļa.

Jautājums: Kādas ir vidējās cenas Rīgā par krāsu un stila konsultanta pakalpojumiem. Kādi būtu Jūsu ieteikumi, kur tos apmeklēt, lai saņemtu normālus, bet ne superdārgus pakalpojumus.

Vinitas atbilde: Domāju – visdažādākās – atkarībā no tā, kur atrodas salons un kādus pakalpojumus piedāvā. Konkrētu informāciju varu sniegt tikai par savu salonu, kurā strādā stilisti, nevis stila konsultanti. Atšķirība ir tā, ka konsultants pasaka KO vajadzētu darīt, kā to panākt atstājot klienta ziņā. Stilists pasaka KO varētu darīt, KĀ izdarīt un pats spēj savus ieteikumus realizēt dzīvē.

Vispārīga teorētiska konsultācija “Birutas salonā” ir bezmaksas (iespējamā krāsu palete, matu griezumi utt.). Ja kaut kas tiek darīts praktiski (griezums, make up), tad par to arī maksājat. Ir iespēja pasūtīt individuālo krāsu paleti, ieteicamās audumu faktūras, sejas ovālam piemērotākās frizūras, make up, tērpa līnijas skices. Tas varētu izmaksāt no Ls 20-100.

Jautājums: Man gribas uzzināt, kā acis var padarīt vizuāli mazākas?

Vinitas ieteikums: Acis vizuāli mazākas var padarīt ar tumšu kontūru pa plakstiņu (gan augšējā, gan apakšējā) gļotādām. Var lietot tumšas acu ēnas. Dienas make up gan labāk izvairīties no pārāk tumšiem toņiem, ja nu vienīgi plakstiņa locījuma vietā un ārējā kaktiņā. Vajadzētu izvairīties no perlamutra ēnām. Skropstas krāsot virzienā uz sāniem, nevis augšu.

Jautājums: Ja es eju pirmo reizi pie pedikīra, ko es no viņa varu sagaidīt - vai viņš varēs likvidēt kāju sēnītes vai izbijušas tulznas, jeb arī man jāgriežas pie dermatologa?

Vinitas atbilde: Visticamāk, ka pirmo reizi pie pedikīra Jūs varat sagaidīt kāju pēdu un nagu apstrādi. Ar izbijušām tulznām arī varētu tikt galā, bet ar sēnītēm jau ir jādodas pie ādas ārsta.

Jautājums: Tik daudz ir dzirdēts par matu līdzekļiem, kas matus padara kuplākus, vijīgākus utt. Mani mati parasti "lido pa gaisu" un ir spuraini - vai ir arī kādi līdzekļi, kas matus padara smagākus un "mierīgākus", nepataisot tos taukainus vai nesalipinot, un kur tos var nopirkt?

Vinitas atbilde: Lietojiet profesionālos matu kopšanas līdzekļus – vaskus, krēmus. Tie nesalipina matus un nepadara tos taukainus, ja uzklāti vienmērīgi un nelielā daudzumā. Paņemiet uz plaukstas nelielu daudzumu veidošanas līdzekļa un kārtīgi izsmērējiet plaukstās un tikai tad pirkstus izlaidiet caur matiem, visos virzienos, izķemmējiet.

“Birutas salonā” es lietoju Compris matu vasku un Cutrin matu krēmu. Varat izmēģināt Revlon “Global styler” – koriģējamas fiksācijas matu līdzekli sprogainu un nepakļāvīgu matu piegludināšanai, novērš matu galu šķelšanos. “Detail crème” ir ar antistatisku iedarbību, varētu izmēģināt. Visi augstāk minētie produkti ir profesionālie līdzekļi un nopērkami tikai salonos vai specializētajos frizieru veikalos.

Stiliste Vinita un viņas kolēģi gaidīs Jūs “Birutas salonā”. Adrese: Brīvības ielā 196, korp.2 (ieeja no Kr. Barona ielas). Tālrunis 7377781.

Lasītāju ievērībai:
Ja Jums radušies jautājumi par veselīgu skaistumkopšanu vai stila veidošanu, ko vēlētos uzdot speciālistiem, sūtiet mums e-pastu sieviete@delfi.lv. DELFI sievietēm centīsies pēc iespējas ātrāk sagatavot atbildes kopā ar mūsu ekspertiem. Tomēr lielā vēstuļu skaita dēļ atbildes nevarēsim sagatavot īsā laikā. Atcerieties, ka atbildes uz daudziem jautājumiem var atrast mūsu arhīvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!