Foto: Shutterstock
Rokas par cilvēku var pastāstīt ļoti daudz – gan to, vai cilvēks ikdienā veic fiziku darbu, gan to, cik ļoti viņš par sevi rūpējas. Tāpat pēc rokām ir iespējams nojaust cilvēka aptuveno vecumu. Tiesa, rūpes par rokām vai tieši pretēji – nekopta un sausa roku āda – var likt pieļaut kļūdas, minot cilvēka gadu skaitli.

Ja vēlies, lai roku āda būtu elastīga un vesela (un tas arī tas, kas liks tām izskatīties jaunākām), ieskaties "Purewow" ekspertu sagatavotajos ieteikumos roku kopšanai.

Lieto krēmu ar pretnovecošanās iedarbību

Ļoti daudzas sievietes un arī vīrieši ikdienā rūpējas par savu sejas ādu, lietojot krēmus un losjonus, kas mitrina ādu, uzlabo tās veselību, vienlaikus palīdzot arī ilgāk izskatīties jaunai. Ja vēlies gan justies, gan izskatīties lieliski, pievērs uzmanību arī savām rokām. Sausa un sasprēgājusi āda rada nepatīkamas sajūtas, var būt iemesls infekcijām, kā arī liek tavām rokām izskatīties vecākām. Iegādājies labu krēmu, kas mitrina un kopj tavas rokas. Mūsdienās ir pieejami arī roku krēmi ar pretnovecošanās iedarbību, bet pats galvenais, lai krēms pilda savas funkcijas, tavu roku āda ir vesela un nesagādā tev diskomfortu.

Veicot mājas darbus, lieto cimdus

Neatkarīgi no tā, vai mazgā logus, traukus vai sienas, tavām rokām nepieciešama aizsardzība. Lai ūdens un tīrīšanas līdzekļi nesausinātu tavu ādu, darot dažādus mājas darbus, lieto gumijas cimdus. Tava āda būs pateicīga, būs veselāka un izskatīsies jaunāka.

Izvēlies saudzīgu nagu laku

Nagu lakošana bojā ne tikai nagu, bet arī ādu ap to. Arvien vairāk nagulaku ražotāju samazina kaitīgo un pat toksisko vielu daudzumu savos produktos. Ja tu tomēr izlem, ka lietosi nagulaku, tad izvēlies tādu, kuras sastāvs ir pēc iespējas draudzīgāks tavām rokām, piemēram, tādas, kam pievienotas nagus spēcinošas vielas.

Rūpējies par kutikulām

Rūpējoties par rokām, parasti uzmanība tiek vērsta uz nagiem un roku ādu, aizmirstot par nagu kutikulām. Tās vari palutināt, lietojot kutikulu eļļu. To vari lietot ne tikai, noslēdzot manikīru, bet arī ikdienā, vairākas reizes dienā, ar eļļu ieziežot kutikulu, lai tā nesāktu plaisāt.

Lieto sauļošanās krēmu

Tad, kad dodies saulē, uzliec aizsargkrēmu arī uz rokām. Protams – krēms nokļūst uz rokām, kad tu to liec uz pārējā ķermeņa, tomēr plaukstu virspuse parasti tiek aizmirsta. Turklāt netrūkst cilvēku, kas pēc aizsargkrēma uzlikšanas nomazgā rokas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!