Lasītājas jautājums: Mani interesē cik efektīva ir lāzerepilācija? Vai pietiek, ja to izdara vienu reizi, vai tas būs jādara atkārtoti. Konkrēti runa ir par virslūpas epilāciju. Kur to var izdarīt, un cik aptuveni tas maksā?

Atbild SIA “Veselības centra 4” lāzerkosmetoloģijas speciāliste dr. Inese Štukase:

Jāatzīst, ka lāzerepilācija ir mūsdienīgākā un efektīvākā metode, lai cīnītos ar lieko apmatojumu – efekts tiek panākts uz vairākiem gadiem un ataugot apmatojums ir krietni vien mazāks un neievērojamāks. Būs nepieciešamas ~3 procedūras, tas ir atkarīgs no katra cilvēka individuālajām īpatnībām – hormonu līmeņa , iedzimtības , ādas un apmatojuma krāsas. Lāzerepilāciju veic kvalificēti speciālisti –ārsti dermatologi, terapeiti, tā ir pieejama “Veselības centrā 4” . 1 procedūra izmaksā vidēji 6 – 10 Ls.

Lasītājas jautājums: Mani uztrauc liekais apmatojums bikini zonā, jo tas sniedzas vēl aiz biksīšu maliņām. Pēc skūšanas man ļoti iekaist āda, un šīs vietiņas ir labi redzamas. Diemžēl arī vaksācijas efekts nav pietiekoši ilgs... Gribēju noskaidrot par lāzerepilāciju: kur Latvijā to veic, kādas būtu izmaksas un vai ir ierobežojumi?

Atbild SIA “Veselības centra 4” lāzerkosmetoloģijas speciāliste dr. Inese Štukase:

Lāzerepilāciju veic “Veselības centrā 4”. Viena procedūra bikini zonas apstrādei maksā~50-80 Ls. Lai panāktu vēlamo efektu, būs nepieciešamas ~3 procedūras.

Kontrindikācijas lāzerepilācijas veikšanai ir sauļota āda un grūtniecība. Izvēle ir Jūsu - vai epilāciju veikt katru otro dienu, vai arī 1-2 reizes gadā. Veicot lāzerepilāciju, uz ilgu laika periodu varēsiet aizmirst par nevēlamā apmatojuma esamību un bez liekas regulāras uztraukšanās varēsiet nodoties citām ikdienas raizēm.

Lasītājas jautājums: Labdien, es ļoti vēlētos uzzināt par vaksingu, lāzerepilāciju utt. Es jau sen likvidēju lieko apmatojumu no kājām ar žileti, kāju āda palika sausa un sāka sprēgāt, nolēmu, ka jānopērk epilātors, pie tam tas solīja matiņu neataugšanu vismaz dažas nedēļas, bet diemžēl tas radīja ne vien matiņu ataugšanu jau trešajā dienā, bet arī neciešamo matiņu ieaugšanu ādā. Tādēļ ļoti gribētu uzzināt, kādus līdzekļus pirkt vislabāk, lai mājas apstākļos ar vaksingu, silto vasku vai ko citu visefektīvāk veiktu šo procedūru. Jo uz salonu iet īpaši negribas.

Un otrs jautājums par bikini zonu - divus mēnešus atpakaļ aizgāju uz salonu uz vaksingu, sākumā man patika, bet pēc tam tāpat parādījās ieaugušie matiņi, kas skatu vairs nepadarīja tik pievilcīgu, tad es nolēmu nopirkt VEET depilācijas krēmu bikini, ar to rezultāts vispār bija nekāds, jo ādā palika melni matu galiņi (izskatījās nesmuki) un jau trešajā dienā tie atauga. Sakiet lūdzu, ko vislabāk iegādāties, lai nepaliktu matu saknītes, lai matiņi neieaugtu?? Kādus plāksterus utt.. Un ļoti gribētu to darīt mājas apstākļos. Esiet tik laipni nosauciet, kādu firmas produkciju lietot, jo to ir tik daudz, ka nezini vairs ko??

Atbild SIA “Veselības centra 4” lāzerkosmetoloģijas speciāliste dr. Inese Štukase:

Visu firmu līdzekļi, kas paredzēti apmatojuma likvidācijai mājas apstākļos, ir ar līdzīgiem darbības principiem: tie vai nu matu noskuj, izšķīdina vai izrauj. Pēdējais variants ir efektīvākais, lai gan arī sāpīgākais, un to veikt mājas apstākļos diez vai katrai būs pa spēkam. Uzmanīgi ir jālieto depilācijas krēms, jo tā tomēr ir ķīmiska viela, kas iedarbojas ne tikai uz pašu matu, bet arī uz ādu, un var izsaukt alerģisku reakciju.

    Kā jaunāko mājas apstākļos lietojamo produkciju ir jāmin X-EPIL ekskluzīvo depilācijas produktu sēriju:
  • depilācijas krēms īpaši maigai depilācijai,
  • depilācijas plāksteri (kājām, ķermenim, sejai),
  • karsts vasks formiņā (klasiskajai depilācijai),
  • mīkstā vaska veltnītis (ātrai depilācijai).

Runājot par ieaugušajiem matiņiem, tā ir problēma, ar kuru tikt galā nav nemaz tik viegli. Ieaugušie mati ir individuāla ādas īpatnība un tā parasti rodas pēc vaksācijas, kad mats ataug daudz smalkāks un nevar vairs izspraukties cauri ādai. Ja jums sagādā problēmas ieaugušie matiņi, pastāv divas iespējas – vai nu apmatojumu vienkārši skūt, vai arī izmantot lāzerepilāciju, kuras rezultātā nerodas ne ieaugušie mati, nedz folikulīts (mata saknes iekaisums).

Lasītāju ievērībai: Ja nevari atrast atbildi uz savu jautājumu mūsu rakstu arhīvā, vēstuli skaistumkopšanas speciālistam sūti uz “Delfi sievietēm” redakcijas e-pasta adresi sieviete@delfi.lv. Raksti īsi, lietojot pareizu gramatiku un pieturzīmes. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti.

Mūsu eksperti ir skaistumkopšanas speciālisti no “Veselības centrs 4” un skaistuma klīnikas “4. Dimensija”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!