Foto: Shutterstock

Rudenīgajiem laikapstākļiem pieņemoties spēkā, par savu tuvošanos atgādina arī ziema. Kā zināms, gada aukstajā sezonā nepieciešams ievērot īpašas rūpes par mūsu ādu, kas temperatūras svārstību, apkures radītā gaisa sausuma, kā arī saules gaismas trūkuma dēļ var zaudēt savu starojumu, maigumu un elastību. Lai novērstu ādas veselības un izskata pasliktināšanos, atceries to laiku pa laikam palutināt ar sejas maskām, kas novērsīs pelēcīga sejas toņa, ādas lobīšanās un asinsvadu paplašināšanās risku. Lūk, aromātiskas, vienkārši pagatavojamas un apbrīnojami efektīvas mājās gatavojamas sejas maskas ādas mitrināšanai, barošanai un tās skaistuma vairošanai!

Mitrinoša avokado maska

Labi nogatavojušos avokado saspaidi viendabīgā putriņā un masu uzklāj uz tīras un sausas ādas. Ļauj tai 10 minūtes iedarboties, pēc tam noskalo ar siltu ūdeni. Ja vēlies masku vari papildināt arī ar citrona sulu vai mandeļu, kokosriekstu vai olīveļļu.

Foto: Shutterstock

Medus un banāna sejas maska

Lai āda kļūtu maigāka un tās tonis – veselīgāks, sajauc saspaidītu banānu ar tējkaroti medus un uzklāj uz tīras un sausas ādas. Tā kā maska ādas siltuma ietekmē kusīs, tās turēšanas laikā izbaudi atpūtas mirkli 10 minūšu garumā, ļaujot sev relaksēties. Pēc tam masku noskalo ar siltu ūdeni.

Aromātiskā auzu pārslu un rožu maska

Lai izbaudītu ne tikai sejas kopšanas procedūru, bet arī aromterapiju, samaltas auzu pārslas sajauc ar rožu eļļu un saspaidītām to ziedlapiņām. Uzklāj masku sejai, ļaujot iedarboties tās ādu atjaunojošajām īpašībām, kā arī izbaudi procedūras lielisko smaržu.

Foto: Shutterstock

Mitrinoša apelsīnu maska

Lai sejai piešķirtu veselīgu mirdzumu, apelsīna mīkstumu saspaidi viendabīgā konsistencē un uzklāj to ādai, uzmanoties, lai maska neiekļūtu acīs. Apelsīnā esošais C vitamīns, augļskābes un antioksidanti ne tikai efektīvi vairos mitruma līmeni ādā, bet sniegs tūlītēju efektu tās toņa un struktūras uzlabošanā.

Jogurta, mālu un medus maska

Lai izlīdzinātu ādas toni un novērstu izsitumu veidošanos, sajauc bezpiedevu jogurtu, tējkaroti medus un nedaudz mālu atkarībā no tava ādas tipa pastai līdzīgā konsistencē un uzklāj to uz tīras un sausas ādas. Ļauj maskai izžūt, pēc tam to noskalo un iezied ādu ar mitrinošu krēmu, kas ļaus tajā esošajām vērtīgajām vielām ādā iesūkties efektīvāk.

Foto: Shutterstock

Kakao maska

Sajauc līdzīgās proporcijās kakao, bezpiedevu jogurtu, medu un banānu, iegūto masu rūpīgi samaisot un uzklājot uz ādas. Āda tiks bagātīgi apgādāta ar antioksidantiem, kā arī tiks uzlabota tās elastība, sejas tonis un ādas struktūra, izlīdzinoties grumbiņām, mazinoties sausuma pleķiem un ātrāk sadzīstot izsitumiem.

Kanēļa, medus un muskatrieksta maska

Ādas iekaisuma, apsārtuma un izsitumu mazināšanai sajauc līdzīgās proporcijās kanēli un muskatriekstu, pievienojot to pulverim medu, lai nodrošinātu pastai līdzīgu konsistenci. Maska uzlabos ādas elastību, novērsīs iekaisuma procesus un nevienmērīgu sejas toni, kā arī bagātīgi apgādās to ar antioksidantiem. Maskas optimālais turēšanas laiks – 15 minūtes, pēc tam to noskalo ar siltu un vēlāk – aukstu ūdeni.

Foto: Shutterstock

Ķirbja maska

Vitamīniem, minerālvielām un antioksidantiem bagātais ķirbis ir ne tikai viena no vērtīgākajām rudens veltēm, ko lietot uzturā, bet arī skaistumkopšanā. Sajauc tā mīkstumu ar olas dzeltenumu, pienu un medu, iegūto masu uzklājot ādai un ļaujot tās vērtīgajām īpašībām sniegt īstu vitamīnu un mikroelementu trieciendevu tavas ādas skaistumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!