Foto: LNE

Jautājums: Man ir radušies vesela gūzma jautājumu saistībā ar mākslīgajiem nagiem..

  • Kuri tad ir labāki - akrila vai želejas - un ar ko tie atšķiras?
  • Cik daudz slīpē paša nagu, lai uzliktu akrila/želejas?
  • Kā tie tiek noņemti?
  • Esmu dzirdējusi par ķīmisko nosēdumu ietekmi uz nagu, kas rodas no akrila/želeja nagiem.. vieniem esot lielāki šie nosēdumi, otriem mazāki. Kas tie par nosēdumiem un kā tie ietekmē nagu?
  • Cik bieža ir profilakse? Vai tiešām pēc mākslīgo nagu uzlikšanas nags aug ātrāk?
Jau iepriekš pateicos.

Žurnāls “Les Nouvelles Esthétiques Latvia”, lai varētu atbildēt uz Delfi lasītāju jautājumiem, uzdeva jautājumus lietišķās estētikas speciālistiem –

Atbild manikīra meistares Sallija Brasmane un Jūlija Traholisova (salons Kolonna, Marijas 13):

Akrila un želejas nagu veidošana ir divas pilnīgi atšķirīgas tehnoloģijas. Akrils ir cietāks materiāls, želeja ir elastīgāka. Katram cilvēkam organisma individuālā reakcija uz šiem materiāliem ir atšķirīga. Šī iemesla dēļ nevar teikt, kura no tehnoloģijām ir labāka. Un, tā paša iemesla dēļ vienam labāk turēsies želejas nagi, bet otram – akrils.

Gan pie vienas, gan pie otras tehnoloģijas noņemas tikai taukainā naga virskārta. Tieši tik pat daudz, cik to dara pulējot nagu.

Želejas nagi tiek noņemti vīlējot ar vīli, savukārt akrila nagus noņem ar īpašu šķīdumu, kas paredzēts akrila šķīdināšanai.

Nagu modelēšanas materiāli tiek uzlaboti katru gadu. Ja agrāk esi saskārusies ar akrila nagu modelēšanas materiāliem, kuriem piemita stipra smaka un bija daudz putekļu, tad tagad tas ir ļoti reti sastopams.

Profilakses biežums ir atkarīgs no tā, cik ātri Tev ataug nags. Lai rokas izskatītos koptas, regulāri profilakse būtu jāveic ik pēc trim nedēļām. Nagi ātrāk neataug. Tāds iespaids rodas, jo mākslīgie nagi tik ātri neaplūzt kā dabīgie.

Atbild Mācību centra “Liandra D” pasniedzēja, Amatniecības Kameras meistare Inatra Briede:

Uz jautājumu, kura no nagu modelēšanas tehnoloģijām (akrils vai želeja) ir labāka, atbilde nav vienkārša. Speciālisti, kuri strādā ar akrilu, teiks, ka akrils ir labāks. Bet speciālisti, kuri strādā ar želeju,, ka želejas. Želeja ir modernāks materiāls, maksimāli domāts par naga aizsardzību, tam nav nepatīkama aromāta.

Želeju nagus noņem vīlējot. Bet želeju sistēma piedāvā pāriet no viena pārklājuma uz otru. Modelēto nagu noņemšana nav aktuāla.

Alessandro Natural Nail Gel – piedāvā lielisku risinājumu. Tiek slīpēta tikai naga virskārta. Želeju nagi - saudzīga attieksme pret nagu vienmēr!

Modelētiem nagiem profilakse jāveic pēc 3-4 nedēļām. Nags ātrāk neaug.

Lasītāju ievērībai: Ja nevari rast atbildi uz savu jautājumu mūsu rakstu arhīvā, vēstuli sūti “Delfi Sievietēm” redakcijai uz e-pasta adresi sieviete@delfi.lv. Vispirms tiks izskatītas un atbildētas vēstules, kurās lietota pareiza gramatika un pieturzīmes. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!