Foto: AFP/Scanpix
Izvēloties matu griezumu, parasti vispirms kārtīgi padomājam, vai konkrētā izvēle mums piestāvēs un ies pie sirds. Viens no faktoriem, kas ietekmē kopskatu – frizūras atbilstība sejas formai. Kādu matu griezumu un sasuku izvēlēties sievietēm ar apaļu sejas formu? Iedvesmojāmies no "Stylecaster"un "Womanitely", lai sniegtu atbildes.

Ponijs. Sievietes ar apaļu sejas formu nereti izvēlas nogriezt tā saucamo "čolku" jeb "poniju", jo tas sejai liek izskatīties ne tik apaļai. Tomēr pati kopskata panākumu atslēga – matiem jābūt līdz uzacīm vai nedaudz jāsniedzas tām pāri. Tieši šāds garums ir vispateicīgākais! Tiesa, tas gan nebūs pateicīgs no tā viedokļa, ka mati būs ļoti bieži jāapgriež, lai nekristu acīs.

2005 - 2011 - 2017 ✨ #hilaryduff #bangs #iconic

A photo posted by HILARY DUFF SOURCE👸🏼 (@hilarysource) on Jan 9, 2017 at 11:07am PST

Piksija matu griezums. Sievietes ar šādu sejas formu diezgan reti izvēlas griezt ļoti īsus matus, tomēr ja lēmums veikts par labu šim solim, vispiemērotākais būs piksija griezums.

A photo posted by Sarah_LouWho (@sarah_louwho) on Dec 28, 2016 at 1:25pm PST


Asimetriskais bobs.
Gluži tāpat ir vērts izmēģināt asimetrisko bobu. Matu griezuma pluss – to ir viegli ieveidot, jo tieši haotiski un it kā nevīžīgi bobi šobrīd ir viena no aktualitātēm.

Pakāpeniskais griezums + toņu daudzveidība. Pakāpeniskais matu griezums lieliski rotās sievietes ar apaļīgām sejas formām. Vērts pievērst uzmanību tam, ka vislabāk šādu griezumu izvēlēties tad, ja mati nav īsāki par plecu līniju.

Apjomīgs lobs. Garais bobs jeb lobs arī izskatīties lieliski. Apgriez savus līdz pleciem garos matus mazliet pakāpeniski, nezaudējot kopējo garumu, bet seju "ierāmē" ar "čolkas" palīdzību. Mazliet uzfrišinot griezumu, būsi panākusi pavisam citu, svaigāku efektu!

A photo posted by @short_haircuts on Apr 25, 2016 at 12:43pm PDT

Matu celiņš galvvidū. Neraugoties uz to, vai esi nolēmusi nogriezt "čolku" vai izvēlēties kādu citu matu griezumu, svarīga nianse, ko būtu vērts ievērot – matu celiņa novietojums, jo, ja tas atradīsies galvas vidū, seja vizuāli izskatīsies garāka.

Taisni un gari mati. Labi izskatīsies arī gari un taisni mati, kas izlīdzinās kopskatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!