Taisni mati ir skaisti, vai ne? Tā domā neskaitāmas sprogainu matu īpašnieces, veltīdamas 45 minūtes vai pat ilgāk, lai pa vienai izžāvētu katru matu sprodziņu pēc galvas mazgāšanas.
Neraugoties uz to, ilgviļņu bizness joprojām plaukst un zeļ. Pajautājiet jebkurai sprogainai sievietei, kādēļ tā, un jūs pārliecināsieties, ka loģisku atbildi uz šo jautājumu nav iespējams saņemt.

Iespējama atbilde, ka ikviens vienmēr vēlas to, kā viņam nav. Tomēr atšķirībā no taisnu matu īpašniecēm, uzkrītošs vairākums sprogainu meiteņu ir neapmierinātas ar saviem “īstajiem”matiem. Slavenais modes frizieris Rodžers Tompsons, ikdienas frizūru meistars, ir statriekts, ka 90 procenti sprogainu sieviešu savus matus ienīst. “Ja viņas beidzot aptvers, ka sprogaini mati ir skaisti, tas būs brīnišķīgs atvieglojums mums visiem,” saka frizieris.

Sprogainas sievietes ir pārliecinātas (pie kam gluži nepareizi), ka cilvēki ar taisniem matiem ir noteicēji par to, kādiem tiem jābūt, savukārt, ja mati sprogojas, tie valda pār savu īpašnieku. Tādēļ īpašnieks cīnās pretī ar visiem iespējamiem līdzekļiem. Lai cik komiski tas arī neizklausītos, tā ir patiesība.

Pastāv trīs galvenās metodes: iztaisnošana ar fēnas un dažādu matu želeju palīdzību, ķīmiskā iztaisnošana un kino zvaigžņu iecienītā izvēle – personīgais frizieris. Ir vēl arī citas metodes – matu nogriešana pēc iespējas īsāk (atkarībā no drosmes), matu sapīšana daudzās bizītēs (to mēdz darīt melnādainie), u.c.

Holivudas zvaigznes kā Nikola Kidmena, piemēram, var iegūt taisnus matus jebkurā brīdī, kad vien viņai ienāk prātā – par to rūpējas viņas frizieri. Turpetī daudzām reālās pasaules sprogainajām sievietēm nav ne naudas, ne laika, lai uzvarētu cīņā ar dabu.

Tam par spīti, joprojām pārsteidzošs skaits sieviešu ir matu iztaisnošanas modes verdzenes. Kidmena kā uz burvju mājienu parādās ar iztaisnotiem un drīz vien atkal ar sprogainiem matiem un atkarībā no viņas kaprīzēm, sieviešu acīs mainās arī matu ideāls. Bez tam, ir arī daudzas slavenības, kas sprogainus matus uzskata par savam imidžam absolūti neatbilstoši, tādēļ viņu matu lokas mēs nekad neredzam to dabiskajā izskatā.

Kā radies šis kauna traips? Pārāk “etnisks” izskats? Nodevas Bārbijai? Vai tikai tā nav modes konformisma un vienlīdzības dzelžainā roka samta cimdiņā? Modē ir viss gludais, spīdīgais, taisnais, tādēļ skaistums prasa upurus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!