Tu esi nokrāsojusi matus, un tagad tavi mati ir tieši tādā tonī, kādu tu vēlējies, taču drīz pienāks laiks, kad būs jāsāk domāt, kā saglabāt un atjaunot matu krāsu. Sekojot šīm pamācībām, tu aiztaupīsi sev liekas raizes, veicot “retušēšanu”.
Pēc četrām līdz astoņām nedēļām, kuras tu esi nodzīvojusi ar savu jauno matu krāsu, tu droši vien jau esi pie tās pieradusi un varbūt tev jau sāk šķist, ka tā ir tava dabiskā matu krāsa. Un tad pēkšņi pie matu saknēm sāk parādīties tumšāks, pelēcīgāks vai gaišāks tonis, kas draud atklāt pasaulei briesmīgo patiesību, ka tavs jaunais tēls nav nekāds oriģināls. Tātad tev jāatgriežas pie matu krāsas atjaunošanas.

Tā kā pie matu saknēm mati jau ir atauguši un nekrāsoti, bet tālāk līdz pat galiem tie ir krāsoti, tad matus nedrīkstētu apstrādāt tā, it kā tie būtu visā garumā vienādi. Ja uzklāsi krāsu visā matu garumā, tad iegūsi nevienmērīgu toni un mati kļūst sausi. Tāpēc labāk ir veikt procedūru, ko mēs saucam par "retušēšanu" jeb krāsas pielabošanu. Tā nav veicama tik vienkārši kā sākotnējā matu krāsošana, taču tā ir noderīga matu veselības saglabāšanai un ar tās palīdzību iespējams panākt vienmērīgu krāsas toni.

Sagatavošanās:

    Tev būs vajadzīgas šādas lietas:
  1. Vecs krekls, ko uzvilkt mugurā.
  2. Vecs palags vai daži veci dvieļi, ko izklāt uz grīdas. Tas ir svarīgi, jo viena nevietā nopilējusi matu krāsas lāse var kļūt par ilgstošu atgādinājumu par šo matu krāsošanas procedūru.
  3. Plastmasas vai gumijas cimdi. Tie parasti ir iekļauti matu krāsošanas komplektā.
  4. Četri līdz seši klipši, ar ko saspraust matus.
  5. Virtuves taimeris vai pulkstenis.

Procedūra:

Sadali matus četrās vai piecās daļās. Ja iespējams, saspraud katrā daļā matus ar klipsi, lai matu gali nenokarātos un netraucētu. Uzvelc cimdus un iejauc krāsu aplikatora pudelītē, kas atrodama matu krāsošanas komplektā.

Vienā no daļām atlaid matus un ar aplikatora pudelīti nodali vienu nelielu matu šķipsnu un uzklāj krāsu uz ataugušās matu daļas. Ar cimdotu pirkstu iemasē krāsu matos tā, lai krāsa noklātu tikai ataugušo matu posmu.

Pēc tam atkal uzspraud šo šķipsnu uz augšu un ņem nākamo šķipsnu. Tādā veidā turpini apstrādāt visas pārējās matu šķipsnas, līdz krāsa ir veiksmīgi uzklāta uz visiem ataugušajiem matiem.

Ievēro krāsas ražotāju norādījumus par krāsošanas laiku. Ja tavi mati grūti krāsojas, dažkārt pret krāsu noturīgi ir sirmi mati, krāsošanas laikā tos ieteicams pārklāt ar plastmasas maisiņu.

Izbalojušiem matu galiem:

Pievieno atlikušajai krāsai nedaudz matu šampūna vai kondicioniera. Nogaidi, kamēr līdz krāsošanas beigām palikušas piecas minūtes, un uzklāj šo maisījumu uz visiem matiem. Tas atsvaidzinās krāsu, taču tas nav jādara obligāti.

Kad krāsošanas laiks pagājis, izmazgā matus ar šampūnu un kvalitatīvu kondicionieri, lai mati saglabātos veselīgi.

Vai visas šīs darbības šķiet pārāk grūtas un sarežģītas? Uzaicini palīgā kādu draudzeni un atceries, ka rūpīgums un precizitāte nodrošinās vienmērīgāku krāsas toni un labāku matu veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!