Foto: Shutterstock

Ne velti radies teiciens, ka sieviete, kura krasi maina matu griezumu, plāno mainīt arī savu dzīvi. Frizūrai patiešām ir liela nozīme ne tikai mūsu ārējā tēla veidošanā, bet arī iekšējās pašpārliecinātības radīšanā. Šai sakarā iepazīsties ar stilista Marka Taunsenda ieteikumiem – lietām, kas jāzina, pirms došanās pie friziera, lai panāktu cerēto rezultātu!

Uzzini, kāda ir tava sejas forma

Lai zinātu, kāds griezums tev piestāvēs vislabāk, ir svarīgi noskaidrot sejas formu. Visvieglāk to izdarīt, izvērtējot žokļa līniju – ja tā šķiet simetriski izstiepta uz abiem sāniem, sejai ir kvadrātveida forma; ja zods ir spics un žokļa līnija tiecas augšup, sejai ir sirdsveida forma; ja zods ir pamanāms, bet nav izteikts un žokļa līnija samērīgi ierāmē to, sejai ir ovāla forma; savukārt, ja žokļa līnija veido apli, seja, visticamāk, būs apaļa.

Kad tas izdarīts, piefiksē sejas formu, uzzīmējot to uz papīra. Tā kā ideāls, pēc kā jātiecas, ir ovāla forma, ar atšķirīgas krāsas zīmuli ievelc kontūras tajās zīmējuma vietās, kas ļaus seju padarīt ovālu. Un tālāk atliek vien noskaidrot, kādi matu sakārtojumi tavai sejai piestāvēs vislabāk, ko, visticamāk, labprāt ieteiks frizieris, pie kā dosies!

Zini, kāda ir tavu matu struktūra

Frizūras noturībā svarīgākais faktors ir tās piemērotība matu struktūrai. Izvērtē to, izvēloties griezumu, kā arī apsverot, cik noturīgs un viegli ieveidojams matu sakārtojums būs ikdienā!

Nezaudē realitātes izjūtu

Pirms pārdzīvo, kāpēc tavi mati neizskatās tāpat kā slavenībai ar līdzīgu griezumu, atceries, ka stilisti viņas tēla veidošanā ir izmantojuši gan pieliekamos matus, gan citas viltības, turklāt frizūra ir tapusi krietni ilgākā laika periodā un uzlabota ar visdažādākajiem paņēmieniem, ko ikdienas matu veidošanas rutīnā būtu visai muļķīgi izmantot.

Izvērtē savu dzīvesveidu

Ja zini, ka ilgai matu veidošanai ikdienā vienkārši nebūs laika, izvēlies vienkāršus, nevis sarežģītus griezumus, kas prasa īpašu kopšanu. Kā atzīst stilisti, tieši matu sakārtojuma piemērotība ikdienai ir viens no svarīgākajiem tā izvēles nosacījumiem.

Vai esi patiešām gatava?

Ja vēlies kardinālas izskata izmaiņas, apdomā tās vismaz mēnesi. Pretējā gadījumā izdarīto soli, ļoti iespējams, nāksies nožēlot. Iztēlojies, kā jaunā frizūra piestāvēs tavam ikdienas tēlam, nodarbēm un apģērbam. Kā tu to veidosi, kā ar to jutīsies? Svarīgākais ir būt saskaņā ar sevi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!