Foto: Shutterstock
Noslēdzoties modes nedēļām, kas dažādās pasaules pilsētās, tai skaitā arī Rīgā, ļāva modes māksliniekiem demonstrēt ne tikai jaunākās kolekcijas un tendences, bet arī jaunumus grimā un matu sakārtojumos, šīs stila odziņas likumsakarīgi ir nokļuvušas arī vadošo skaistumkop[sanas speciālistu uzmanības lokā.

Šai sakarā skaistumkopšanas portāls Intensa.Pro piedāvā aktuālākās skaistuma tendences šosezon, kuras ir arī vienkārši realizējamas. Ļaujies pavasarim un atsvaidzini savu ierasto tēlu!

Āda

Dabiski starojoša āda, kas iegūta, gandrīz nelietojot kosmētiku, ir šīs sezonas "must have" tendence. Nodrošinies vien ar kvalitatīvu pūderi un izgaismotāju, lai maskētu nelielus ādas defektus un izceltu tās dabisko toni.

Acis

Ja uzskati, ka melnais laineris ir garlaicīgs, tad šajā sezonā vizāžisti iesaka izmēģināt krāsainas līnijas gar acu augšējiem plakstiņiem, veidojot neparastus ornamentus.

Īpaši mdoerni šopavasar ir visi violetie, kā arī lavandas tonis.

Vaigi

Lai šajā sezonā izskatītos moderni bez piepūles, pietiekoši būs izvēlēties piesātinātas aveņu krāsas vaigu sārtumu.

Uzacis

Uzacis šajā sezonā ir galvenais grima fetišs. Modes skatēs tās krāsotas dažādās krāsās un rotātas pat ar auskariem. Ikdienā tādas galējības nav obligātas, bet bez platām un koptām uzacīm izskatīties moderni šajā sezonā tomēr nesanāks. Tiesa, atceries, ka uzacīm jābūt ne vairāk kā par diviem toņiem tumšākām par dabisko matu krāsu.

Lūpas

Ja acu grimā stilisti iesaka būt dabiskākiem, tad ar lūpām ir pretēji: plūmju, bordo, asiņaini sarkanas vai rozā lūpas Barbijas stilā ir šīs sezonas aktuālākās tendences. Savukārt miesas krāsas vai gaiši rozā lūpu krāsu vietā izvēlies brūnos vai ķiršu toņus.

Nagi

Par galveno šī pavasara manikīra trendu oficiāli pasludināts dabiskums - jo mazāk pamanāma ir nagu laka, jo labāk. Aktuāli ir mandeļu formas nagi, īsi un vidēji gari, nopulēti līdz spīdumam, pārklāti ar nude toņa (dabiskām) lakām.

Tām sievietēm, kurām šāds krāsas pārklājums šķiet nedaudz garlaicīgs, stilisti piedāvā vēl vienu modes trendu manikīrā: atstāt kādu naga daļu nenokrāsotu. Piemēram, nenokrāsots var palikt naga mēnestiņš vai otrādi - ar laku pārklāta tikai naga pamatne.

Vēl viens spilgts akcents nagiem šajā pavasarī būs ģeometriskie zīmējumi. Labi izskatīsies strīpas, krustotas līnijas, kvadrāti un rombi modernajās krāsās.

Runājot par krāsām, tad šajā sezonā aktuālas ir jebkuras krāsas matētas nagu lakas, bet pieklusinātos pasteļtoņos. Aktuāli ir arī dažāda veida raksti, printi un nagu rotājumi.

Mati

Tiem, kam nav slinkums veltīt frizūrai vairāk laika, stilisti piedāvā veidot dažādas bizes, un, jo sarežģītāks būs pinums, jo labāk.

Modē paliek zirgaste, bet šajā sezonā stilisti vienbalsīgi atzīst šīs frizūras zemo variantu.

Vēl viens sezonas trends, par kuru runāts ne reizi vien, ir maigie viļņi. Frizūras augšējā daļa var palikt gluda, bet apakšējā ar matu taisnotāju izveido vieglas lokas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!