Foto: PantherMedia/Scanpix
Gadījumā, ja šogad, cenšoties izsprukt no cilvēku drūzmas lielveikalā, esi sagādājusi svētkiem nepieciešamās olas jau savlaicīgi, tomēr, atgriežoties mājās, secināts, ka nedaudz sanācis pārspīlēt ar produktu iegādi, neraizējies – ir arī citi veidi, kā Lieldienu galveno ēdienu likt lietā. Velti brīvdienās laiku sev, parūpējoties par ādu un matiem ar mājās gatavotām maskām.

Nav noslēpums, ka olu baltumi ir teicami piemēroti taukainas un aknes bojātas ādas uzlabošanai, kā arī poru un grumbiņu mazināšanai. Savukārt olu dzeltenumi efektīvi baro sausu un sakairinātu ādu, to arī mitrinot un atjaunojot.

Olu baltumu maska uztūkušiem plakstiņiem, grumbām un paplašinātām porām

Jēlu olas baltumu plānā kārtiņā uzklāj uz problēmzonām ar pirkstu, ļauj tam 15 minūtes nožūt un tad noskalo ar siltu ūdeni. Poras tiks sašaurinātas, grumbas mazinātas un ādas elastība – uzlabota.

Olu un medus maska aknes un izsitumu bojātai ādai

Sajauc jēlu olu ar ēdamkaroti medus un ļauj masai uz sejas žūt 15 minūtes, pēc tam noskalojot. Āda kļūs elastīgāka, tīrāka, tās tonis izlīdzināsies, bet porās esošie mikrobi tiks iznīcināti un izsitumu rētas – dziedētas.

Vīna un olas baltuma maska novecojušai ādai

Lai āda kļūtu jauneklīgāka, izmanto neizdzertās sarkanvīna pudeles saturu, sajaucot trīs ēdamkarotes dzēriena ar jēlu olas baltumu un medu. Paturi masku 10 minūtes uz sejas, tad noskalo. Rezultātā mazināsies grumbas un zudīs ādas novecošanās pazīmes.

Ķirbju maska visiem ādas tipiem

Dažas ēdamkarotes ķirbja mīkstuma sajauc ar sakultu olas baltumu, ēdamkaroti grieķu jogurta un ēdamkaroti medus. Ola savilks poras, ķirbis un jogurts atbrīvos ādu no atmirušajām šūnām, bet medus ir lielisks antibakteriāls līdzeklis. Paturi masku uz sejas 10 minūtes, tad noskalo.

Mitrinoša matu maska visiem matu tipiem

Sajauc divas olas ar divām ēdamkarotēm kokosriekstu un olīvu eļļas traukā. Samaisi sastāvdaļas kopā un iemasē sausos matos pirms mazgāšanas. Uzvelc galvā peldcepurīti vai aptin matus ar maisiņu un dvieli. Turi masku 10 minūtes, tad izskalo to ar remdenu ūdeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!