Foto: Shutterstock
Vai kādreiz esi aizdomājusies, kā krāsojoties izskaties no malas? Iespējams, tava sejas izteiksme nemainās, iespējams, tu to savelc visdažādākajās grimasēs. Ja tā, tad tu esi apguvusi prasmi krāsoties saskaņā ar profesionālu grima speciālistu ieteikumiem. Ja nē – ielūkojies "Women's Health" apkopotajos padomos, kā kosmētiku uzklāt pēc iespējas vienmērīgāk un labāk.

Acu ēnas – lūkojies lejup

Lai izdotos nevainojami uzklāt acu ēnas, pacel uzacis un lūkojies it kā lejup, tā paverot vietu ēnu uzklāšanai uz plakstiņa un nodrošinot vienmērīgu krāsas klājumu.

  • Citus padomus acu ēnu izvēlei un uzklāšanai atradīsi šeit.

Lūpu krāsa – plats smaids

Smaidi, cik plaši vien vari! Tā varēsi lūpu krāsu uzklāt pilnīgi visām lūpām, tostarp – kaktiņiem, kā arī izvairīsies no pārmērīgas krāsas kārtas un tās nonākšanas uz zobiem.

  • Kā izvēlēties atbilstošo lūpu krāsu, meklē te.

Acu laineris – pacelti plakstiņi

Vairums sieviešu, klājot uz plakstiņiem laineri, pieiet spogulim, cik tuvu vien iespējams. Tā vietā eksperti iesaka pacelt plakstiņa ādu un lainera otiņu novietot pilnīgi vertikāli.

Savukārt, ja tu bieži mirkšķini, krāsojot acis, tā laikā saki "Āāā" – tas liekot atslābt sejas muskuļiem.

Vaigu sārtums – smīns

Lai izceltos vaigu "ābolīši", uz kuriem uzklāt sārtumu, smīni. Savelkot lūpas mākslīgā smaidā, attiecīgu pozīciju ieņems arī sejas muskulatūra, ļaujot vaigus ietonēt vienmērīgi.

  • Šeit meklē, kā uzklāt vaigu sārtumu atbilstoši sejas formai.

Bronzeris – ievilkti vaigi

Ja vēlies uzklāt izgaismojošu bāzi vai bronzeri, ievelc vaigus. Tas ļaus labāk noteikt vaigu kaulu vietu, virs kuriem klāt izgaismojošo līdzekli, kā arī to veidotās bedrītes, kuras ieēnot tumšākas.

Rezultātā tavai sejai būs piešķirti leņķi un vajadzīgā forma, lai padarītu to tuvāku ovālam, kā arī izteiksmīgāku un, ja vajadzīgs, slaidāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!