Par sevi var parūpēties arī bez pārmērīgiem tēriņiem. Kas gan ir teicis, ka skaistums dārgi izmaksā? Ja nav iespējams doties uz kūrortu, var iztikt arī ar to, kas pieejams mājās.
Olīveļļa ir viena no visveselīgākajām eļļām un tā labi noder ne tikai salātu aizdaram, bet ir arī lielisks skaistumkopšanas līdzeklis. Olīveļļa ir arī vitamīniem bagāta pamatviela daudzām citām augu ekstraktu eļļām. Te būs daži padomi, kā no
olīveļļas
pudeles izspiest visu iespējamo.

Lai iegūtu žilbinoši spīdošus matus, var pagatavot savu kondicionētāju, sajaucot olīveļļu ar olas dzeltenumu. Ir problēmas ar blaugznām? Ierīvē galvu ar olīveļļu katrā matu mazgāšanas reizē.

Lai saglabātu ādu jaunu un veselīgu, uz nakti iezied tajā olīveļļu. Var pagatavot 15 minūtes lietojamu masku no avokado un puskrūzes eļļas. Šāda metode gan var nebūt piemērota visiem ādas tipiem, tādēļ labāk to izmēģināt uz neliela ādas laukumiņa, lai līdzekli nepārdozētu.

Ieziešana ar olīveļļu palīdzēs arī dziedēt sausus un apdrupušus nagus. Var lietot arī eļļu maisījumu no 10 pilieniem olīveļļas un 10 pilieniem lavandas eļļas. Nevajadzētu aizmirst arī par kāju nagiem, it īpaši, ja gatavojies nēsāt sandales, vai apavus ar atklātu purngalu.

Runājot par kājām, - atdzīvini sagurušos muskuļus, iemasējot tajos olīveļļas un rozmarīna eļļas maisījumu.

Rūpēs par skaistumu noderēs arī konditoru iecienītais sodas pulveris, jo tas var ne tikai atbrīvot ledusskapi no netīkamām smakām. Droši vien jau ir zināms, ka dzeramās sodas piejaukšana zobu pastai nodrošina pērļainu smaidu. Taču sodu var pievienot arī šampūnam, lai attīrītu matus no dažādu skaistumkopšanas līdzekļu paliekām. Sodu var pievienot arī krāna ūdenim vannā vai bļodā, lai pēc peldēšanās baseinā vai jūrā uz ādas nepaliktu ūdens nogulsnes.

Masai, kas palīdzēs no sejas noņemtu visu lieko, jāsajauc puskrūze sodas ar ūdeni. Lai nokasītu ādas atmirušās šūnas, lieliski noder arī smalki samalta sāls. Šādu procedūru parasti pielieto reizi vai divas nedēļā. Jāatceras gan, ka pārāk aktīva beršana ādu var arī bojāt. Steidzamos gadījumos līdzīgā situācijā var izmantot arī uz pusēm pārgrieztas vīnogas, ar kurām viegli ieberž seju.

Vai gan kādam vēl ir vajadzīgs "Oxy"? Tējā esošā tanīnskābe absorbē taukus, kas izraisa izsitumu veidošanos. Pamērcē tējas maisiņu siltā ūdenī un liec uz sejas.

Lai atbrīvotu aizsērējušās poras, sajauc pienu ar vienu uzputotu olas baltumu. Viegli ierīvē ar auduma gabaliņu un pēc piecām minūtēm noskalo.

Tev rada bažas šķidrie mati, vai šķiet, ka tie iet mazumā? Rīcineļļa ir līdzeklis, ka padarīs matus biezākus un palīdzēs tiem augt. Nākamajā matu mazgāšanas reizē pievieno vienu ēdamkaroti rīcineļļas šampūnam. Procedūru var atkārtot pēc vēlēšanās.

Apnicis vecais matu kondicionētājs? Sajauc puskrūzi medus ar ceturtdaļkrūzi olīveļļas. Iezied nedaudz iegūtās masas matos, līdz tie ir pārklāti. Uzvelc dušas cepuri un pagaidi 20-30 minūtes. Noņem cepuri un izskalo matus. Sajutīsi, cik mīksti būs kļuvuši mati.

Sausiem vai bojātiem matiem var līdzēt majonēze vai silta eļļa. Pēc masas ieziešanas matos tā jāpatur 15 minūtes vai vairāk, bet pēc tam jāizmazgā ar šampūnu siltā ūdenī.

Ja steidzami vajadzīga matu laka, nav obligāti jāskrien uz veikalu. Pulverizatora pudelē ielej ūdeni un pievieno cukuru. Ja labāk patīk matu želeja, ņem želatīnu un pieliec tam uz pusi mazāk ūdens, nekā norādīts lietošanas pamācībā.

Ja izmēģināsi visu iepriekš minēto, jutīsies kā pēc kūrorta apmeklējuma. Turklāt prieku vairos apziņa, ka ir ietaupīts ne mazums naudas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!