Foto: Shutterstock
Zirgaste ir viens no ērtākajiem un vienkāršākajiem matu sakārtojumiem. Vai zināji, ka tai ir daudz nepatīkamu blakusefektu, un galvassāpes, ko jūti vakarā, iespējams, izraisa tas, ka matus esi savākusi pārāk ciešā astē? Tāpat šis sakārtojums var padarīt matus plānākus un radīt iespaidu, ka tie atkāpjas.

Visi ciešie matu sakārtojumi, gan zirgaste, gan stingra cope, ir kaitīgi taviem matiem un var izraisīt sāpes, raksta "Allure". Tie traumē folikulus un var izraut daļu tavu matu. Ja frizūra liek taviem matiem sāpēt, neignorē to. Sāpes var būt priekšvēstnesis matu izkrišanai. Protams, matu sāpēšanu var izraisīt arī citi iemesli, piemēram, pārāk liela aizraušanās ar sauso šampūnu. Par to, kā tie kaitē matiem un kāpēc reta matu mazgāšana nav veselīga, lasi šeit.

Ja nevēlies savus matus pārāk bojāt, zirgastē tos centies savākt pēc iespējas retāk – ne biežāk kā pāris reizes nedēļā. Nestaigā ar šo matu sakārtojumu visu dienu un nekādā gadījumā nedodies gulēt ar šādi savāktiem matiem. Ja vēlies savākt matus astē, pacenties, lai tā nebūtu pārāk stingra – tas var ne tikai izraisīt sāpes un veicināt matu izkrišanu, bet arī izraisīt to lūšanu.

Arī "Women's Health" norāda, ka cieša zirgaste kaitē taviem matiem. Īpaši tas attiecas uz sporta nodarbībām. Ja nevēlies radīt iespaidu, ka tev atkāpjas mati, sporta nodarbībās palaid zirgasti vaļīgāk vai arī sapin savus matus bizē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!