Foto: Shutterstock
Nav viegli no rītiem izskatīties mundrai un pilnīgi pamodušai, un to izdarīt ir vēl grūtāk, ja krāsojoties pieļauj septiņas izplatītākās grima uzklāšanas kļūdas, kas apkopotas arī portālā "Women's Health".

Izvairīšanās no kontrastiem

Ja tava seja saplūst vienā masā, izskats būs gurdenāks un krietni nepievilcīgāks. Nebaidies skulpturēt savu seju, izceļot uzacis, acis, vaigu kaulus un lūpas!

Tu izmanto nepiemērotu konsīleri

Pārāk tumšs vai gaišs konsīlera tonis seju nekavējoties padara nespodru un nogurušu. Lai atrastu ādas tonim piemērotāko līdzekli, uzklāj konsīleri labi apgaismotā telpā uz rokas vai sejas, ieskatoties arī mazajā spogulītī. Tādējādi krietni efektīvāk varēsi novērtēt, kā tonis saplūst ar ādu.

Plakstiņu nesagatavošana grimam

Ja laineri vai tumšas ēnas klāj uz plakstiņiem, kuriem nav uzlikts pamats – tonālais krēms un pūderis – ādas izdalīto taukvielu dēļ krāsa izsmērēsies un nobirs zem acīm, pastiprinot tumšos lokus.

Pārāk daudz pūdera

Sausa, pūderēta āda izskatās vecāka nekā nedaudz spīdīga un gluda seja. Lai izvairītos no lieko gadu labprātīgas piešķiršanas, klaj pūderi minimāli, izvēloties vieglu un mirdzošu struktūru.

Tu nemitrini ādu

Krāsošanās, nelietojot mitrinošu krēmu, ir grima kļūda numur viens! Tas ne tikai kaitē tavas ādas stāvoklim, bet arī ievērojami pasliktina izskatu.

Nepiemērots acu zīmulis

Atceries vienkāršu patiesību – ja esi tumšas ādas krāsas īpašniece, bronzas vai zelta krāsas zīmulis tavu izskatu izcels, bet sudrabainie toņi seju padarīs nogurušu, un otrādi – ja tev ir gaiša āda, lieto pērļainos un sudrabainos toņus, atturoties no siltajiem.

Tavs grims ir pelēks

Ja tonālajam krēmam vai pūderim ir pelēka nokrāsa, tie izskatu padarīs vecāku. Lai no tā izvairītos, lieto kosmētiku siltos toņos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!