Foto: Shutterstock

Vasara ir laiks, kad par ādu ir jārūpējas citādi nekā ziemas sezonā. Ir jāizmanto citi kopšanas līdzekļi, lai ādu un matus pasargātu no kaitīgajiem ultravioletajiem stariem, vēja un ūdens. Peldoties ir jābūt īpaši piesardzīgām, un jādomā par īpašu sevis kopšanu. "Cosmo", konsultējoties ar medicīnas doktoru, dermatologu un Ņujorkas Medicīnas centra kosmētisko zinātņu direktoru Džošua Eikneru, atklāj, kādas ir tipiskākās kļūdas, ko visbiežāk pieļauj sievietes, rūpējoties par savu ādu, un kā no tām izvairīties.

Kļūda Nr. 1 – sausas ādas skūšana

Lai izvairītos no ādas traumēšanas un sarkanajiem punktiņiem uz kājām, pirms skūšanās āda obligāti ir jāmitrina. Tad matiņi kļūs mīkstāki, vieglāk varēs tos noskūt, un āda mazāk tiks traumēta un būs maksimāli gluda.

Kļūda Nr. 2 – dezodoranta izmantošana no rītiem

Vislabāk dezodorantu izmantot vakaros pēc dušas, jo tad tas iesūcas ādā pilnībā un ilgstoši pilda savas aizsardzības funkcijas. Un no rīta pat pēc dušas tu nesvīdīsi. Ja tu to izmanto no rīta, tas nespēj tik ātri uzsūkties, aizsprosto poras, un jau pēc nākamās mazgāšanās viss efekts pazūd.

Kļūda Nr. 3 – peldēšanās uzreiz pēc epilācijas

Foto: Shutterstock

Īpaši to nedrīkst darīt, ja plāno peldēties jūrā, kas ir sāļa un pilna ar baktērijām, un, ja uz ādas ir nelielas mikrotraumas, pēc peldes situācija var saasināties. Pēc epilācijas veikšanas vismaz diennakti vajadzētu izvairīties no peldēm.

Kļūda Nr. 4 – SPF neizmantošana uz lūpām

Lūpu āda praktiski nekad neapdeg saules staros: neapsarkst, nelobās, nesāp. Taču saules radiāciju tās uzņem vēl vairāk nekā āda citās ķermeņa daļās. Aizsargāt to ir ļoti nepieciešams.

Kļūda Nr. 5 – blīvs tonālais krēms

Smērē kā gribi, tas vienalga izplūst. Vasarā labāk lietot vieglus ādas kopšanas līdzekļus, kas ir balstīti uz ūdens bāzes vai, vēl labāk, vispār neizmantot tonālos krēmus. Pareizāk būtu izvēlēties BB krēmus vai minerālo pūderi.

Kļūda Nr. 6 – ierastais šampūns

To, ka vasarā ir jāizvēlas cits krēms, zina gandrīz visas, bet šampūnus neviens nemaina, lai gan vasarā matus ietekmē pavisam citi faktori nekā ziemā. Vasarā labāk izmantot šampūnu ar svaiguma un apjoma efektu, bet barojošos un intensīvi atjaunojošos nolikt malā līdz rudenim, citādi mati izskatīsies smagnēji un pavirši izmazgāti.

Kļūda Nr. 7 – saulesbriļļu nenēsāšana

Neviens krēms ap acīm nesatur SPF aizsargfiltru. Tāpēc no saules acis pasargās tikai saulesbrilles: izvēlies maksimāli lielus stiklus un pārliecinies, ka lēcas pasargā no ultravioletajiem stariem, nevis ir tikai tumši tonētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!