Foto: Shutterstock
Daudzas no mums to dara. Pat, ja parasti tu veic epilāciju salonā, izmantojo krēmu vai vasku, gadās dienas, kad var glābt tikai skuveklis. Turklāt ir vairāki paņēmieni, kā to darīt efektīgi un droši!

Sievietēm ir paredzēti īpaši skuvekļi: ar citādiem asmeņiem, izliekumu, gela spilventiņiem, atvēsinošu efektu un augu ekstraktu. Bet, ja tu neievēro visus skūšanās etapus, matiņi var ieaugt, āda kļūt sārta un sākt niezēt, un neizskatīties pietiekami gluda. Pārbaudi, vai tu visu dari pareizi! Iesaka portāls "cosmo.ru".

Skuj kājas no rīta
No rītiem āda ir elastīgāka, tāpēc mazāk ir iespējams to traumēt, nekā vakarā.

Ūdens peldes ādai
Pirms ķerties klāt pie skūšanas, paguli siltā vannā. Tas mitrinās ādu un padarīs to elastīgu, un būs vieglāk atbrīvoties no matiņiem. Tas ir svarīgi nākamajos etapos.

Izmanto skrubi
Noskrubēta āda palīdz atbrīvoties no atmirušajām ādas šūnām, mīkstinot matiņu pamatni. Ja tu izlaidīsi šo etapu, pastāv iespēja, ka matiņi ataugs asi un cieti.

Uzklāj putas vai gelu
Daudzas sievietes izmanto dušas želeju, šampūnu vai ziepes putu vai gela vietā. Tā ir liela kļūda. Tikai īpašais skūšanai paredzētais līdzeklis palīdzēs izvairīties no traumām, nodrošinot gludi skūtas kājas un neradot iekaisumus un apsārtumu.

Pareizs skūšanas virziens
Skūšanās procesam ir jānotiek matiņu augšanas virzienā, nevis pretēji tam. Sākotnēji tas varētu šķist neloģiski, bet tas ir drošākais veids, kā izvairīties no matiņu ieaugšanas ādā. Citādu vari satraumēt ādu.

Nepārcenties
Katru ādas laukumu jāskuj tikai vienu reizi, nav nepieciešams to darīt atkārtoti. Ja skuveklis nenoskuj matiņus ar pirmo reizi, tad met to laukā un iegādājies jaunu. Šī kļūda arī veicinās matiņu ieaugšanu un ādas traumēšanu.

Nomierini ādu
Pat, ja tu esi izdarījusi visu pareizi, āda ir ļoti jutīga, un tā ir jānomierina. Uzklāj uz tās atvēsinošu krēmu, kas paredzēts ķermenim, vai speciālu līdzekli pēc skūšanās. Svarīgi – neizmanto produktus, kuru sastāvā ir spirts!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!