Foto: AFP/Scanpix
Runājot par kosmētiku, šķiet, reti kurš būs vienisprātis – kas vienam vairāk vai mazāk izskatās labi, citu acīs var būt, piemēram, par daudz. Šoreiz, iedvesmojoties no "Gurl" sieviešu lietpratēju komandas, uzskaitījām tos aizrādījumus, kas nudien dažkārt var sadusmot vai aizvainot kā mūs pašas, tā arī apkārtējās sievietes. Iespējams, tas liks aizdomāties, ka dažkārt labāk mēli turēt aiz zobiem.

Dabīgais skaistums. Lai arī liela daļu savu skaistumu vēlas akcentēt ar kosmētikas palīdzību, tas nebūt nenozīmē, ka tā jādara visām. Lai arī katra no sievietēm brīvi var izvēlēties savu nostāju šajā jautājumā, bieži vien dabiskais skaistums tiek saistīts ar nevīžību un pat neprofesionalitāti. Vajadzētu lieku reizi atgādināt, ka katra sieviete tomēr dara tā, kā viņa jūtas ērtāk, tāpēc pārmetumi būs galīgi nevietā.

Pārāk daudz kosmētikas. Un tad, protams, ir ieslīdēšana otrā grāvī. Otrs no visbiežāk uzmanību piesaistošajiem izskatiem – sieviete uzkrāsojusies pārāk redzami. Kādam "par daudz" būs vienlīdzīgs ar uzklātām spilgtām acu ēnām, sarkanu lūpukrāsu vai pat vienkāršām, ar skropstu tušu rotātām skropstām. Skaidrs, ka katram ir savi skaistuma standarti un tā ir gaumes lieta, tomēr interesanti, ka mazākā vai lielākā mērā apkārtējie sagaida no sievietes koptu izskatu, kas bieži vien saistāms ar kosmētiku. Tātad apkārtējie vēlas, lai mēs krāsotos, tomēr tā, lai tas nebūtu pamanāms?

Foto: PantherMedia/Scanpix

Nepilnības. Meikaps var maskēt daudzas mūsu šķietamās nepilnības, bet tā noteikti nav tīrākā maģija. Dažkārt, lai arī kā mēs censtos, zilie loki zem acīm vai izsitumi būs pamanāmi. Un bieži vien, cenšoties pazudināt mūsu "problēmas", mēs tās izceļam vēl vairāk. Ja tu redzi, ka cilvēks par visām varītēm ir centies maskēt to, par ko nejūtas sevišķi ērti un patīkami, labāk paklusē. Iedomājies, cik gan viena pateikta frāze var likt justies neērti otram.

Pārāk izraustītas uzacis. Tagad modē ir biezas, dabiskas uzacis, tomēr tā nav bijis vienmēr. Tās, kuras savām uzacīm lielu uzmanību pievērsa laikos, kad perfekti tievas uzacis bija augstā vērtē, noteikti pamatīgi piepūlējās, lai iegūtu jauno formu. Diemžēl laiki un mode mainās, bet agrāko uzacu formu nemaz tik viegli un vienmērīgi atpakaļ nav iespējams dabūt. Jāpiebilst arī tas, ka bieži vien uzacis nav nemaz vienā formā un, mēģinot tās izlīdzināt, var rasties dažādas kļūmes, kas kopskatu patīkamāku neradīs. Tā var gadīties ar visiem!

Šeit iespējams aplūkot ieteikumus, kas ļaus noteikt atbilstošāko uzacu formu, bet šeit vari aplūkot vizāžistes un meikapa mākslinieces Janas Kozlovas ieteikumus, kā arī aktualitātes šajā gadā.

Pārāk drosmīgas izvēles. Mati ataugs, kosmētiku var notīrīt – par katru nieku nav jāšausminās. Kāpēc gan neizmēģināt drosmīgāku lūpu krāsu, kādu spilgtu matu šķipsnu vai īsāku griezumu?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!