Foto: Shutterstock
Kad esi saposusies, viss, kas vien vēl jāsteidz padarīt – jāuzpūš pāris maģiskie smaržu pūtieni, lai pilnveidotu savu šarmu. Tomēr, arī saistībā ar aromātiskajiem šķidrumiem pudelītēs, ir pāris lietas, ko būtu vērts likt aiz auss. Lūk, pāris ieteikumi!

Smaržu iegādāšana. Atceries, ka tas, kas piestāv vienam, ne vienmēr piestāvēs arī otram. Līdzīgi ir arī ar smaržām. Piemēram, ja kāda tava draudzene smaržos ideāli un, pajautājusi smaržu nosaukumu, tu steigsi viņas iegādāt, var gadīties, ka sanāks viena liela vilšanās. Vispirms katru aromātu vajag notestēt, jo, kas labi smaržos uz viena, var pilnīgi citādi smaržot otram.

Smaržu uzglabāšana. Tiesa, smaržu pudelītes var izskatīties visai glīti, sarindotas skaistā līnijā, tomēr būtu jāsaprot, ka ne visas vietas ir paredzētas smaržu uzglabāšanai. Smaržu pudelītes labākajā gadījumā vajadzētu pasargāt no tiešiem saules stariem. Tāpat nebūtu sevišķi ieteicams tās glabāt vannasistabā – tur savukārt gaiss ir silts un mitrs, kas atkal nenāks par labu. Ideālākajā gadījumā smaržu pudelītes vērts glabāt, piemēram, guļamistabā, kādā skapīti.

Smaržu ieberzēšana ādā. Vai tad, kad uzpūt smaržas uz plaukstas locītavām, tās saberzē vienu pret otru? Izrādās, šī darbība uzteicama kā visai nevajadzīga. Tas tāpēc, ka smaržām pārsvarā ir trīs fāzes, taču ieberzējot tikko uzpūstās smaržas ādā, mēs ātrāk liekam izgarot pirmajām divām smaržu notīm, atstājot tikai pēdējo.

Foto: Shutterstock

Pārspīlēšana. Runājot par smaržām – jo mazāk, jo labāk. Nav aizliegts, no rīta iepūst pāris papildu pūtienus ar cerību, ka aromāts noturēsies ilgāk, tomēr vajadzētu padomāt arī par to, kā tavs aromāts liek justies pārējiem. Vai vari iedomāties sabiedrisko transportu, kurā katra dāma nedaudz pāršāvusi pār strīpu? Noteikti aromātu juceklis nesagādā pārāk lielu komfortu apkārtējiem.

Smaržu uzpūšana uz drēbēm. Lai gan cilvēkiem ir dažādas taktikas, pūšot smaržas uz drēbēm, var gadīties, ka uz tām paliek visai riebīgs pleķis. Lai nenāktos saskādēt jauno blūzīti, labāk aromātu izvēlēties pūst uz ādas (ja esi pārliecināta, ka smaržas neizraisa alerģisku reakciju). Tas pats attiecas arī par smaržu noturību – no drēbēm aromāts izgaist daudz ātrāk.

Smaržu pūšanas pareizā vietu izvēle. Labākās vietas, uz kurām uzpūst smaržas – tās, uz kurām vari skaidri un gaiši sajust pulsu. Tiesa, lai arī "Cosmopolitan" piedāvājis visai netradicionālas vietas, kuras arī sola ilgstošu aromātu noturību, ierastākās būs tās, kurās jūti savu pulsu – plaukstas locītava, zem žokļa u.c.

Raksta tapšanā izmantota informācija no "Gurl" un "Popsugar" padomu pūra lādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!