Dekoratīvās kosmētikas korektors ir daudzu sieviešu rīta rituāla sastāvdaļa, jo ar to ļoti veiksmīgi var nomaskēt kādu pumpu, plankumu un apsārtumu, taču ne vienmēr šo brīnumlīdzekli izmantojam pienācīgi un atbilstoši, lai rezultāts būtu pārliecinošs. Pārliecinies, vai kādu no "Good Housekeeping" pieminētajām kļūdām nepieļauj arī pati un izmanto šo dekoratīvās kosmētikas līdzekli atbilstoši.

Kas par daudz, tas par skādi!

Ja dekoratīvās kosmētikas lietošanā tiek ievērots teiciens ''kas par daudz, tas par skādi'', tad nekas nepareizs nevar tikt izdarīts. Tas attiecas arī uz korektora lietošanu, jo dabiska izskata panākšanai tas jāizmanto nedaudz un tā uzklāšanai uz ādas nepieciešama pavisam neliela deva šī korektora šķidruma. Sāc ar mazāku daudzumu, un, ja rodas nepieciešamība, tad papildini klājumu, bet noteikti uzreiz nepārcenties.

Pārāk gaišs tonis

Nebūt nav viegli atrast piemērotāko korektoru sejas tonim, it īpaši tad, ja ziemā esi bālāka, bet vasarā ātri vien iededz, radot nepieciešamību pēc tumšāka korektora. Tāpēc pielāgo šo kosmētikas līdzekli sezonai, lai tas saplūstu ar sejas ādas toni! Ja uz sejas tiks klāts pārāk gaišs korektors, tas pat izcels konkrēto vietu un rezultāts nebūs tāds, kādam tam vajadzētu būt.

Rūpīga uzklāšana

Ar to vien, ka korektors tiek uzklāts uz problēmzonas, nenozīmē, ka ar to būs gana nomaskēšanai. Līdzīgi kā ar tonālo krēmu, arī korektors ir rūpīgi jāuzklāj pat vairākās kārtās un jāizsmērē vienmērīgi, lai nebūtu manāmi pleķi vai kādas klājuma pazīmes. Vislabāk klāšanai izmantot speciālo otiņu, kas visbiežāk jau ir iekļauta komplektācijā ar tūbiņu.

Foto: Shutterstock

Ādas lobīšanas defekts

Ja ir bijusi neveiksmīga pieredze ar korektora lietošanu, kad tas radījis kārtas, kas lobās nost, tad konkrētais līdzeklis nav piemērots ādas tipam. Korektors nedrīkst atstāt nekādas pazīmes arī pēc vairākām stundām, taču šādu defektu var novērot arī tad, ja ir sausa āda. Tādos gadījumos ieteicams pirms tam veikt sejas pīlingu un pēc tam mitrināt ādu ar sejas krēmu.

Korektora klāšana uz pūtītēm

Lai arī cik vilinoša šķistu doma par korektora klāšanu uz pūtītēm, tas nav ieteicams, ja tā ir apsārtusi, tikko izspiesta vai vēl jo vairāk – asiņojoša. Vaļēju brūci nekādā gadījumā nedrīkst noklāt ar korektoru, jo tas var radīt iekaisumu un kairināt ādu. Korektors arī neļaus sadzīt brūcei, tāpēc to drīkst klāt tikai tad, ja āda pūtītes zonā ir sadzijusi.

Klāšana ar pirkstiem

Korektora klāšana ar pirkstiem varbūt varētu šķist ērtāka un praktiskāka, tomēr to ieteicams darīt ar speciālo otiņu, sūkli vai kādu citu palīgrīku, jo tie klājumu padarīs vienmērīgāku, turklāt tādā veidā šķidrais līdzeklis tiks uzklāts tieši tik lielā daudzumā, cik nepieciešams, un nebūs jādomā par to, ko iesākt ar pāri palikušo korektora šķidrumu, kas palicis uz pirkstiem.

Tīra birstīte

Varētu šķist pavisam loģiski izmantot to pašu birstīti, ar kuru tiek klāts tonālais krēms, tomēr tie ir divi dažādi līdzekļi ar atšķirīgu konsistenci, tāpēc labāk katram līdzeklim piemērot savu birstīti, turklāt tai vienmēr jābūt tīrai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!