Tonālā krēma lietošana šķiet samērā vienkārša – uzklāj mitrinošu krēmu, tad grima bāzi un, visbeidzot, tonālo krēmu. Tomēr, kā skaidro eksperti, prasmīga kosmētiskā līdzekļa uzklāšana nebūt nav tik vienkārša, kā šķiet sākumā. Šai sakarā "Women's Health" piedāvā noderīgus ieteikumus, ko ņemt vērā krāsojoties.

Izmēģini trīs toņus žokļa līnijas rajonā

Atbilstoša tonālā krēma toņa atrašana ir samērā sarežģīta. Nav noslēpums, ka tie mēdz būt pārāk rozā, pārāk oranži, tumši vai neatbilstoši gaiši. Ja svārsties, kuru toni izvēlēties, uzklāj trīs tonālos krēmus dažādās nokrāsās savas žokļa līnijas rajonā vienu virs otra. Tā krāsa, kura vislabāk pielāgojas, būs īstā.

Lieto divus dažādus toņus

Mūsu sejas āda parasti ir divās krāsās – piere, kas iesauļojas vieglāk, ir tumšāka, savukārt vaigi un sejas sāni ir gaišāki. Lai saglabātu dabīgu izskatu, lieto atbilstošu toņu tonālos krēmus, kas piemērosies patiesajai ādas krāsai.

Zini savu ādas tipu

Ādas tips un tonālā krēma struktūra iet roku rokā. Ja tev ir sausa āda, izvēlies mitrinošu krēmu, savukārt taukainas ādas īpašniecēm piemērotāki būs matējoši un sedzoši produkti. Zini ne tikai efektus, ko izcelt, bet arī defektus, ko maskēt!

  • Te meklē populārākos ādas tipus un padomus, kā par tiem rūpēties.

Lieto grima otu

Lai gan vairums sieviešu tonālo krēmu klāj ar pirkstiem, eksperti tomēr iesaka lietot grima otas. Tas ļaus dozēt līdzekļa daudzumu un krēmu uzklāt vienmērīgāk.

Uzklāšanas virziens

Ja krēmu klāj apļveida kustībām vai izlīdzinot virzienā uz augšu, tas sakrājas porās un liek tām izcelties. Lai no tā izvairītos, klāj tonālo krēmu virzienā uz leju, panākot nevainojamākas ādas efektu.

Sāc ar centru

Lai maskētu parasti apsārtušo T zonu, lielāko daļu tonālā krēma klāj uz deguna, vienmērīgi izlīdzinot arī uz vaigiem, pieres un zoda. Tas sniegs vajadzīgo segumu un novērsīs pārmērīgu kosmētikas klājumu.

Kā pūderēt?

Lai neiegūtu maskas efektu, pūderē tikai T zonu, ļaujot ādai elpot vaigu un sejas sānu daļās. Tas radīs dabiskāku un izskatu, sniedzot vajadzīgo efektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!