Foto: Shutterstock
Izspūruši un sasparojušies mati spēj sabojāt dienu ļoti daudzām sievietēm. Īpaši nepatīkamus brīžus saspurojušies mati var sagādāt lokainu matu īpašniecēm, jo tos var šķist teju neiespējami savākt.

Lai atvieglotu ikvienas sievietes un arī vīriešu ar gariem matiem ikdienu, piedāvājam iepazīties ar modes un skaistuma blogā "Girl with curves" apkopotajiem ieteikumiem matu spurošanās novēršanai.

Dvieļa vietā izmanto T-kreklu

Galvenais iemesls, kāpēc mati kļūst grūti savācami, ir to ārējā slāņa dehidrēšanās. Tas nozīmē, ka tev jācenšas matos saglabāt tik daudz mitruma, cik vien iespējams. Matu slaucīšana un bužināšana var tos bojāt un padarīt vēl sausākus. Tas nozīmē, ka mati būs izspūruši un pinkaini. T-krekls ir daudz maigāks nekā dvielis un, to lietojot, tev mati nav jābužina. Centies matus ievīstīt kreklā tā, lai tie nebūtu jāgriež vai jābužina.

Skalo matus ar aukstu ūdeni

Karsts ūdens sausina un bojā matus. Ja gribi, lai mati būtu mirdzoši un mitrināti, skalo tos ar aukstu vai vēsu ūdeni. Tieši tik vienkārši.

Iegādājies jaunu spilvendrānu

Jo maigāka būs tava spilvendrāna, jo veselāki būs tavi mati. Kokvilna ir lielisks dabīgais materiāls, bet tavi mati būs veselāki un mazāk pūkosies, ja gulēsi uz zīda spilvendrānas. Palīdzēs arī tas, ja matus nakts laikā ietīsi zīda šallē. Jāpiebilst, ka zīda spilvendrāna palīdzēs ne tikai taviem matiem, bet arī sejas ādai, mazinot grumbu veidošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!