Uzacīm ir visnotaļ izšķiroša nozīme sejas izskata veidošanā. Ja tās ir pārāk biezas vai saaugušas kopā virs deguna, seja izskatīsies drūmāka. Ja uzacis ir īsas un tiek izplūktas pārāk apaļā lokā, sejā iegulsies mūžīga izbrīna izteiksme.
Ārkārtīgi būtisks ir perfekti veikts permanentais meikaps, jo, nepareizi tetovējot uzacis, tās var sanākt pārāk košā tonī vai pārmērīgi izliektas, pie kam tādas paliks uz ilgu laiku.

Uzacu formu iespējams koriģēt, diemžēl tas ir nedaudz sāpīgs process – ar pincetes palīdzību. Lai dabiskais uzacu loks izskatītos labi kopts un glīts, parasti pietiek, ja izplūc dažus matiņus uzacs apakšdaļā. Ja tavas uzacis saaugušas pāri deguna augšdaļai, tās noteikti vajadzētu koriģēt, lai tās izteiksmīgi atdalītos.

Uzmanību: ja ilgākā laika periodā tu turpināsi izplūkt sevišķi smalkas uzacis, var gadīties, ka šie matiņi vēlāk vairs neataug, jo tu būsi tos izrāvusi ar visu mata sakni. Koriģēt uzacis, izskujot tās, ir absolūti nevēlami, jo matiņi ātri parādās atkal!

Nevienādas uzacis var koriģēt ar uzacu zīmuļa palīdzību, vai arī ar mazu stingru otiņu un acu ēnām vai uzacu pūderi. Viegli pārvelc ar otiņu vai zīmuli pār uzacīm – tikai nevelc baļķus! Visbeidzot uzacis tiek izķemmētas ar speciālu birstīti, kas izlīdzina korektūru un pieglauž nepaklausīgos matiņus.

Savu uzacu krāsu tu var izvēlēties pati, jo uzacis, gluži tāpat kā skropstas, var nokrāsot (arī pie friziera!). Uzacu krāsošanu vajadzētu apsvērt, ja esi izbalinājusi vai nokrāsojusi sarkanus matus, un uzacu krāsa no tās pilnīgi atšķiras. Taču esi uzmanīga: pārāk tumšas uzacis pie blondiem matiem seju padarīs maskai līdzīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!