Foto: RIA Novosti/Scanpix
Nost ar sirmiem matiem! Zinātnieki paziņojuši, ka 2015. gadā būs pieejami medikamenti, kas novērsīs sirmu matu veidošanos, vēsta resurss "Express". Tomēr matu sirmums nav vienīgais faktors, kas nodod patieso vecumu. Ar laiku mati kļūst arī nespodri, plāni un sausi. Eksperti piedāvā savus padomus, kā rūpēties par saviem matiem, lai tie izskatītos lieliski jebkurā vecumā.

30 gados

Foto: PantherMedia/Scanpix

"Vajadzētu izvairīties no pārāk biežas matu veidošanas ar taisnotāju un fēnu, jo tie tavus matus padara trauslus un sausus, vienkārši liek tiem novecot," skaidro trihologs Filips Kingslejs (Philip Kingsley). Ap šo laiku sievietēm jau ir bērni, viņas ir izbaudījušas dažādas pēcdzemdību ķermeņa izmaiņas, pamatīgas hormonu svārstības un arī tas atstāj iespaidu uz matiem.

Speciālisti iesaka nekrāsot matus visā garumā, bet izmantot šobrīd pieejamos matu krāsošanas līdzekļus, kas paredzēti šķipsnu iekrāsošanai.

Šajā vecuma posmā matiem ir nepieciešams kas vairāk par vienkārši kondicionieri. Speciālisti iesaka regulāri lietot dažādas matu eļļas un serumu, kas nostiprinās matus, baros tos un dos tiem spīdumu.

40 gados

"Ar gadiem mati kļūst trauslāki un plānāki. Stress var ietekmēt matu folikulu apgādi ar barības vielām, tādēļ rezultātā mati var sākt izkrist un sirmot," saka Filips.

"Katru dienu palutini savus matus ar divu minūšu ilgu galvas masāžu, kura palielinās skābekļa un barības vielu plūsmu taviem matiem. Tās ir galvenās vajadzības veselīgiem matiem šajā vecumā."

Tagad tavi mati aug lēnāk, tādējādi matu gali var būt līdz pat četrus gadus vecāki par saknēm. Tādēļ ievies sev paradumu apgriezt matu galus reizi astoņās nedēļās.

50 gados

Foto: PantherMedia/Scanpix

Pētījumi rāda, ka šajā vecumā vairums sieviešu jau ir gandrīz sirmas. "Krītoties estrogēna līmenim, mati sāk izkrist un zaudē savu mirdzumu," saka Filips. "Sausi mati ir mazāk spīdīgi, jo īpaši, ja tie ir zaudējuši savu krāsu."

Rūpīgāk izvēlies, kādus produktus lietot, jo daudzi matu veidošanas līdzekļi tiek ražoti uz alkohola bāzes, tādējādi vēl vairāk sausinot tavus jau tā sausos matus. Pēdējais laiks sākt dot priekšroku no sulfātiem brīviem šampūniem.

60 gados


Foto: PantherMedia/Scanpix

"Lai gan tavi matu folikuli joprojām strādā, tie rada daudz plānākus matus," skaidro Filips.

Lieto antioksidantus saturošus matu kopšanas līdzekļus, lai aizsargātu matu folikulus, un lai tie varētu darboties aktīvāk. Lai tavi sirmie mati izskatītos graciozi un mirdzoši, lieto līdzekļus ar spīduma efektu. Tādējādi tu izvairīsies arī no pigmentu veidošanās.

Sievietēm vislielākais matu zudums ar gadiem veidojas pa matu līniju un galvvidū, tāpēc lielāka uzmanība jāpievērš frizūras modelēšanai. Jāizvēlas griezumi, kas ļaus kuplināt frizūru un radīs lielāka apjoma efektu. Atbilstoši šim mērķim jāpiemeklē arī matu kopšanas līdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!