Foto: Shutterstock

Tagad ir laiks, lai mēs parūpētos par savu ādu un sagatavotu to vasarai. Skaistumkopšanas eksperte, dermatoloģe un augsti kvalificēta sejas ādas kopšanas speciāliste Jūlija Levinsone stāsta, ka mēs to varam neaptvert, bet nepietiekams mitrums un sausais iekštelpu gaiss liek mūsu ādai zaudēt dabīgo mitrumu, atstājot to sausu, blāvu un vairāk pakļautu grumbu veidošanās procesam.

Bet, ievērojot un iekļaujot pāris vienkāršus padomus ikdienas rutīnā, mūsu āda kļūs ne tikai veselāka, bet arī skaistāka un mirdzošāka.

Ūdens

Katru dienu būtu jāizdzer ieteicamais ūdens daudzums. Mūsu ķermenim ir nepieciešami aptuveni 1-1,5 litri vai 6-8 glāzes ūdens dienā, kas veido aptuveni 30-40 procentus no dienā nepieciešamā šķidruma daudzuma, pārējais tiek uzņemts ar uzturu. Lai izvairītos no liekas ādas atūdeņošanās, nelietojiet alkoholu, nesmēķējiet un nedzeriet pārāk daudz kafijas un melnās tējas, bet, ja no tā nesanāk izvairīties, izdzeriet papildu ūdens glāzi.

Atpūta

Katru dienu pastaigājieties svaigā gaisā vai centieties vairāk laika pavadīt ārpus telpām. Vakara pastaigas pēc darba dienas ne tikai palīdzēs mums atslābināties un gādās par labāku miegu, bet arī samazinās asinsspiedienu un stiprinās mūsu muskuļus. Ik dienas veltiet miegam vismaz astoņas stundas, lai būtu spēks un enerģijai jauniem izaicinājumiem.

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!