Īstais krūšturis ir tāds, kurš uzlabo tavu virsdrēbju izskatu un stāju, kā arī liek tev pašai justies neticami pievilcīgai. Savukārt slikts krūšturis tev visu dienu grauž, spiež, liek nepārtraukti raustīt apģērbu un knosīties. Sniedzam dažus padomus, kā iegādāties īsto krūšturi, kas tev derēs kā uzliets.
  1. Noskaidro, kāds ir tavs krūšukurvja apkārtmērs. Apakšveļas firmas "Victoria's Secret" pārstāve Sāra Tervo uzskata, ka aptuveni 70 procenti sieviešu nēsā nepareiza izmēra krūšturus. Tā kā izmēru ietekmē tādi faktori kā pieņemšanās svarā, novājēšana, jauns fitnesa režīms vai bērna piedzimšana, ir svarīgi pārbaudīt savu izmēru vismaz reizi gadā.

    Šī procedūra specializētā apakšveļas veikalā prasīs mazāk par minūti laika. Konsultante ar metrmēru izmērīs tavu krūšukurvja apkārtmēru un noteikts īsto izmēru.

  2. Noskaidro krūšu bļodiņas izmēru. Šī lieluma pareiza noteikšana prasīs mazliet vairāk pūļu - par atskaites punktu ieteicams izvēlēties pašreiz lietojamo izmēru. Ja krūštura bļodiņas izmērs ir noteikts pareizi, krūštura audums ideāli pieguļ krūts formai.
  3. Dodoties iegādāties krūšturi, izvēlies pareizu apģērba augšdaļu. Vislabāk šādos gadījumos ietērpties augumam pieguļošā topiņā vai blūzē, zem kuras skaidri būs saskatāms krūšu siluets.

    Ja tu vēlies krūšturi pieskaņot kādam īpašam tērpam, piemēram, vakartērpam ar atkailinātiem pleciem vai topam bez muguras daļas, paņem šo apģērba gabalu līdzi uz veikalu un pielaiko to kopā ar krūšturi, lai nebūtu nekādu nepatīkamu pārsteigumu mājās.

  4. Pievērs uzmanību krūštura materiālam. Daudzas sievietes par ikdienā valkājama krūštura vispiemērotākajiem un ērtākajiem materiāliem atzīst kokvilnu un mikrošķiedru, jo šie audumi pielāgojas ķermeņa kustībām un ļauj ādai elpot.

    Seksīgāki materiāli, piemēram, atlass un mežģīnes, gan nav tik ērti, taču zināmos gadījumos izskatās brīnumskaisti un pavedinoši.

  5. Uzliec krūšturi pareizi. Veļas ražotāja "Barely There" eksperti iesaka šādu metodi. Uzliec krūštura lencītes uz pleciem. Noliecies uz priekšu, ļaujot krūtīm ieslīdēt krūštura bļodiņās (ja nepieciešams, pielāgojot tās krūšu formai). Tad aizāķē krūštura āķus uz muguras. Iztaisnojies - un tagad krūšturim vajadzētu derēt ideāli.
  6. Ja tev ir apaļīga figūra, izvēlies krūtis nosedzošu krūšturi ar apakšējo stīpiņu. Šāda tipa krūšturos ir izmantots vairāk auduma, lai pilnībā nosegtu krūtis (atšķirībā no daļēji nosedzošajiem krūšturiem). Tas palīdz piešķirt krūtīm stingrāku formu un ļauj justies ērtāk.

    Izvēlies krūšturus ar platākām lencītēm, kas arī dod lielāku stabilitātes un komforta sajūtu.

  7. Ja tev ir mazas krūtis, vari tās vizuāli palielināt, izvēloties vai nu polsterētu krūšturi, vai krūšturi, kas paceļ krūtis uz augšu.
  8. Savai krūšturu kolekcijai pievieno dažus krūšturus īpašiem gadījumiem. Bez ērtajiem bezvīļu krūšturiem iegādājies arī kādu krūšturi bez lencītēm, kas noderēs topiņiem un vakartērpiem, izturīgu sporta krūšturi, kas nodrošinās atbalstu fitnesa nodarbībās, kā arī krūšturi ar noņemamām lencītēm.
  9. Parasti sievietēm abas krūtis nav ideāli vienādas un simetriskas. Šī atšķirību amplitūda var sasniegt pat veselu bļodiņas izmēru. Tomēr lielākajā daļā gadījumu abu krūšu lieluma un formu atšķirības ir tik tikko pamanāmas.

    Krūšturi pērc atbilstošu lielākajai krūtij, bet mazākajai krūtij bļodiņu pielāgo, savelkot krūštura lencīti.

  10. Iemācies konstatēt problēmas. Tavs krūšturis acīmredzot ir pārāk liels, ja krūšturis raujas uz augšu, lencītes pastāvīgi krīt nost no pleciem vai bļodiņas sakrokojas. Mēģini eksperimentēt ar mazāka izmēra krūšturiem.

    Turpretī, ja tavas krūtis nemitīgi izspiežas no krūštura abpus bļodiņām, lencītes spiežas miesā vai bļodiņu augšējā mala nepieguļ krūtīm, tas liecina par to, ka esi izvēlējusies pārāk mazu krūšturi. Lai atrisinātu šīs problēmas, pielaiko krūšturus ar lielāku bļodiņas izmēru vai krūšu apkārtmēru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!