Foto: Publicitātes attēli
Jūnijs ir ne vien ziedu mēnesis, bet arī tas periods, kurā dāmas tiek aicinātas 30 dienas ģērbt vien kleitas un svārkus. Izklausās gana vilinoši, tomēr vai tas ir pa spēkam ikvienai? Turpinājumā gan pašas idejas autores Ances Annas Šternbergas viedoklis, gan stilistes Lolitas Graudiņas ieteikumi, kā izturēt veselu mēnesi, nenēsājot bikses.

Izaicinājumu sievietēm pavadīt veselu mēnesi svārkos un kleitās jau otro gadu pēc kārtas mūsu dāmām izsaka avantūras idejas autore – Ance Anna Šternberga. Kā par idejas rašanos minējusi Ance, tā pie viņas atnākusi pārdomu rezultātā, taču nolēmusi ne vien "gudri filozofēt", bet arī rīkoties, pieminot, ka "teorija bez prakses ir tas pats, kas deja bez mūzikas". Viņas īstenotais izaicinājums pērn saņēmis lielu atbalstu, taču, protams, bijuši arī cilvēki, kuri šo pasākumu vērojuši ar kritisku aci un minējuši, ka dažkārt sievietes izskatās daudz sievišķīgāk, piemēram, biksēs. Arī uz to Šternberga atbildēja šajā gadā, piesakot izaicinājumu vēlreiz: "Vēlos teikt, ka šis izaicinājums un svārku motīvs tajā ir simbolisks. Izaicinājuma vēstījums nav nodot ziņu, ka ar svārku uzvilkšanu tiek atrisinātas ar sievišķību vai tās trūkumu saistītās problēmas. Izaicinājums un svārki ir kā simbols – kā atgādinājums katrai no mums audzēt maigumu, mīlestību un sievišķību sevī."

Pirmo dienu veiksmīgi izturējušas, idejas autore Šternberga iedvesmo dāmas turpināt iesākto: "Jebkuram cilvēkam, ne tikai sievietei, ir vērtīgi reizi pa reizei izkāpt ārpus savas komforta zonas, jo tas ir ne tikai veselīgi, bet arī palīdz mūsos uzturēt jaunības dzirksti – aizvien meklējot jaunas sajūtas, piedzīvojumus un iesaistoties dažādos, iepriekš nebaudītos, dzīves izaicinājumos! Tāpēc, ja esi sieviete, kura ikdienā nav radusi valkāt brunčus, šāds izaicinājums var būt veids, kā pamainīt savu ikdienu, lauzt savus ieradumus un galu galā – padarīt sevi arvien jaunāku!

Foto: Shutterstock

Nav jābaidās no neizdošanās, jo šajā izaicinājumā nav kam neizdoties. Te nav neviens, kas vērtē, uzrauga vai atzīmē, cik reizes šajā mēnesī esi izsprukusi no svārku vilkšanas. To visu mēs darām sev, savam priekam un savai sievišķībai!"

Šternberga portālam "Viņa.lv" atzina, ka tas ir īsts pārbaudījums arī viņai pašai: "Šis izaicinājums ir patiess izaicinājums arī man pašai, jo es esmu bikšu cilvēks – tā vienkārši ir iegājies. Es mīlu svārkus un man patīk kleitas, bet esmu ieradusi ikdienā tomēr nēsāt bikses. Es pat 31. maijā ar nodomu uzvilku bikses, jo zināju, ka tās tuvākajās 30 dienās noteikti nevalkāšu! Atceroties pagājušā gada izaicinājumu, pirmās divas nedēļas bija ļoti grūtas, pēc pirmā mēneša arī visu atlikušo vasaru nostaigāju svārkos!"

Stilistes Lolitas Graudiņas padomi, kā "izvilkt" mēnesi svārkos

Ideja laba un nav dižu iemeslu nepiekrist izaicinājumiem, tomēr ir arī viens "bet". Iespējams, ne visas, tomēr daudzas dāmas pieradušas katru dienu atrādīt citu tērpu un neģērbt vairākas dienas pēc kārtas vienu un to pašu. Tomēr vai tiešām ikvienai no mums skapī stāv trīsdesmit kleitas un svārki?

Lai ik dienas varētu sabiedrībā parādīties ar jaunu tēlu, stiliste Lolita Graudiņa iesaka, kā atsvaidzināt izskatu, veidot interesantus apģērbu komplektus, kā arī ieskicē aktualitātes svārku modē.

"Lai mēnesi varētu pavadīt, neuzvelkot bikses, es iesaku eksperimentēt ar citām detaļām, piemēram, pievelkot pie kleitām vai svārkiem balerīnu kurpītes, augstpapēžu kurpes, gladiatoru stila sandales vai pat kedas," teic Graudiņa.

Foto: Shutterstock

Tāpat vērts izmantot arī dažādus palīglīdzekļus. "Izmanto platu jostu, lai akcentētu vidukli, taču ar kādas jostas, lentītes vai lakata palīdzību, garos svārkus vari pārvērst par vidēja garuma svārkiem. Izmanto kādu efektīgu brošu, vai banti, lai svārkus vienā pusē paceltu uz augšu."

Zvērinātām bikšu nēsātājām vai drosminiecēm Lolita iesaka svārkus uzvilkt pa virsu pieguļošām melnām biksēm.

Runājot par aktualitātēm un dažādiem tēliem, stiliste teic tā: "Šajā sezonā ļoti aktuāli ir midi svārki – tie liek izskatīties eleganti un sievišķīgi. Piemēram, pieguļoši pusgarie svārki labi izskatīsies ar blūzīti ar atsegtu plecu daļu, bet kājās – augstpapēžu kurpes ar spicu purngalu. Tāpat pieguļošie svārki izskatīties labi ar garu, adītu "oversized" džemperi jeb tādu, kas varētu sākotnēji šķist nedaudz par lielu. Midi džinsu svārkiem labi un aktuāli izskatīsies Viktorijas laika blūze.Vērts piebilst, ka pie svārkiem lieliski izskatās arī žaketes, kuras radīs elegantu tēlu."

"Pie pusgarām kleitām un svārkiem ar ziedu rakstu, var izvēlēties sporta apavus. Sportiskākam izskatam pie svārkiem pievelc spīdīgu lidotāja stila "bomber" jaku vai džinsa jaku piemērotā tonī." Lolita vēl piemin, ka šajā sezonā cieņā ir arī daudzslāņaini svārki, kas izgatavoti no caurspīdīga tilla un šifona.

Lūk, daži tērpi no kuriem smelties iedvesmu turpmākajam mēnesim!

Kā jau vēstījām, gluži tāpat kā pagājušā gadā, ikviena izaicinājuma dalībniece tiek aicināta dalīties stāstos, attēlos un iespaidos sociālajos tīklos, izmantojot mirkļbirku #30dienassvarkos. Tieši tāpat kā pirms gada, izaicinājuma dalībnieču savstarpējā atpazīšanās zīme ir violeta lentīte, kas apsieta ap roku. Lentītes var iegādāties vai meistarot pašas dalībnieces vai saņemt izaicinājuma organizatoru rīkotajos pasākumos visa mēneša garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!