Šajā sezonā aksesuāri iezīmējas ar adaptēšanos etniskajiem motīviem. Tie ir pieskaņoti cilšu un zvēru motīviem. Katrs sīkums jūsu garderobē, jūsu aksesuāros vēsta par spēcīgo erotisko enerģiju un dvēseles siltumu, kas mostas un pieaug līdz ar saules stariem, līdz ar pavasara saplūšanu ar vasaru.
Dārgakmeņi, ornamentālie efekti un rotaslietas

Īpaši izteiksmīgi šosezon izskatās vilnas jakas ar piešūtām dimanta pogām. Dārgakmeņiem rotāti amuleti, plastmasas robotlelles un dažādi citi šarmanti plastmasas izstrādājumi, kas karājas pie jostām un somām.

Dažkārt aksesuāri var būt vīrišķīgi, tomēr tos piemēro sievišķīgam tēlam. Auskari, gredzeni un piekariņi kā sulīgi tropu augļi visās varavīksnes krāsās un masīvas plastmasas rokassprādzes – tas viss ir šīs sezonas bums.

Cilšu motīvs

Cilšu motīva krelles ir viens no aktuālākajiem sezonas aksesuāriem, kas iekarojis apkārtējo uzmanību. Šīs krelles var būt pagatavotas no koka vai tikpat labi no kaula vai plastmasas. Šā stila lietas atgādina iezemiešu daiļamatnieku veikumu.

Šai stilā ir vērojama Austrumu un Indijas mākslu ietekme. Monētu virtenes, kas rada etnisko Boho izskatu. Čūsku atgādinošas aproces, gladiatoru aproces un tādas, kas izskatās, it kā būtu nēsātas desmitiem gadu. Visu, ko modē nēsāt tagad, vari turpināt lietot arī vasarā.

Vēl kāda kreļļu stila lietiņa ir cilšu un etniskā motīva rota, kas darināta no masīvām tirkīza bumbiņām, kas uzvērtas uz aukliņas un ar to vairākkārt apvīts kakls. Modē ir arī 20. gadu stila pērļu virtenes.

Auskari

Holivudā ir liels pieprasījums pēc lustrveidīgiem auskariem, kas aizvieto milzīgos dimanta pogām līdzīgos auskarus. Šobrīd Apvienotajā Karalistē šis auskaru stils ir populārākais un cilšu/ boho izskats ir vilinošākais no visiem – stieples, virves un pērļu virtenes, kas veidotas, sākot no metāla diskiem līdz pat želejas pērlītēm.

Tā vien šķiet, ka vēl vakar devām priekšroku dimanta bumbuļiem, bet šodien to vietu ieņem krāsaini dārgakmeņi – akvamarīns, ametists, peridots, citrīns un zaļie akmeņi, kā berlijs, nefrīts un tirkīzs, kas atgādina svaigus, tikko noplūktus, tropos augošus ziedus.

Auskaru dizaini ir visdažādākie – ziedi, kas tikko izplaukuši un laistās krāšņumā – visās varavīksnes krāsās, augļi – kārdinoši un sulīgi. Auskaros manāma tendence būt gariem līdz ar matu galiem, nedaudz atgādinot pulksteņu sviras.

Aproces

Aproces – melnas, dzintara, rūsas krāsā, dzeltenas un zelta krāsā – ir tās, kurām dodam priekšroku, lai izceltu ne tikai locītavas, bet arī manikīrētās rokas.

Šis aksesuārs palīdzēs pievērst uzmanību un akcentēs kādu noteiktu krāsu jūsu garderobē. Tā kā modē ir žaketes un jakas ar pusgarām piedurknēm, tad rokassprādze ir lielisks papildinājums.

Somas

Somas allaž bijušas aksesuārs un tai pašā laikā arī stila lietiņa.

Tās atgādina maisus, kas ir pietiekami ietilpīgi grāmatām vai ūdens pudelei.

Somas ar garām siksniņām, kas pārliktas šķērsām pāri visam ķermenim.

Kā vakara aksesuārs lieliski izskatīsies stilizētas dzīvnieku ādas imitācijas somas un apkakles.

Brošas

Kad modē pirmo reizi parādījās brošas, tās izmantoja it visur... Vecmāmuļu lādes atvēra un no tām paņēma visdažādākās brošas – lielas un maza, zelta un sudraba. Tās parādījās it visur. Kā pēkšņi tās ienāca modē, tā pēkšņi arī nozuda. Taču šobrīd ir laiks pie tām atgriezties – brošas spēj izcelt kādas noteiktas detaļas, var radīt šarmantu izskatu. Pašas stilīgākās brošas atgādina etniskos elementus – amuletus, ziedus un zvērus. Brošām jābūt kā dzirkstelītei, kā akcentam jūsu tērpā.

Dažkārt šie mazie nieciņi spēj atdzīvināt tērpu un ienest tajā svaigas vēsmas – ko tādu, ar ko tavs tērps atšķirsies no citiem. Tāpēc nekautrēsimies un piespraudīsim brošas atkal!

Kurpes

Istabas, platformas, pilnzoļu un piramīdām līdzīgas papēžkurpes ir tās, kas šosezon iekaro mūsu uzmanību. Istabas kurpju nēsāšana ir modes tendence, kas ienākusi un diezgan ātri adaptējusies modes pasaulē. Istabas stila kurpes ir paredzētas dienai, bet vakaros noderēs augstpapēžu un platformas kurpes. Ar augstajiem papēžiem jutīsities pastiepusies, staltāka un izsmalcinātāka.

Istabas kurpju izskats ir tāds, kas kliedz – “Izgatavoju tās pati!” Šā stila kurpes parasti izgatavo no dabiskas ādas ar adītu purngalu. Šī ir jauka pārmaiņa tām, kurām apnikušas metāliskas kurpes.

Jaunums pēc ilga laika ir kurpes ar apaļiem purngaliem un augstiem papēžiem, taču nevajag saskumt tām, kuras priekšroku dot spickurpēm – šādi purngali joprojām ir modē. Šosezon raksturīgas ir gaisīgas krāsas un siksniņas. Populāras ir arī gladiatoru sandales, kurām piemīt ēģiptiešu/afrikāņu noskaņa.

Zeķes un zeķbikses

Modē ir zeķes – īsas, garas, pusgaras un pat getras. Modē ir visneiedomājamākie musturi un zīmējumi. Krāšņi ziedi, taisnas un liektas līnijas, izteiktas vīles – it viss, kas piesaistīs uzmanību un liks vērotāja acīm neatlaidīgi sekot līdzi bezgalīgajam zīmējumam. Taču tas vien vēl neparāda nēsātājas raksturu, to īpaši spilgti uzsver zeķu un zeķbikšu krāsas.

Jūsu kājas, ietērptas krāsainās zeķbiksēs, ienesīs patīkamas pārmaiņas un krāšņumu ikdienā. Jāatzīst, ka tās ir viens no izaicinošākajiem aksesuāriem šosezon.

Cepures

Modē ir cepures, sākot no zvanveida līdz platmalēm. Šīs cepures nav uzmācīgas, ir vieglas un ērtas. Tās modē bija aktuālas 1970. gados – Biba stilā – kas pēc izskata un nokrāsas atgādina puķpodus.

Šīs cepures varat papildināt ar ziediem, pūkām un piespraudēm. Tās ir vienlīdz labas gan rudenī – kad pasargās no aukstā vēja un spēcīgajām lietus lāsēm, gan arī vasarā – kad būs lielisks aizsargs spilgtajos saules staros.

Jostas

Jostas ir krāšņas ar piekariņiem, bižutēriju, pērlēm un dimantiem. Jostās dominē 50. gadu stils. Tām var piemist arī etnisks raksturs. Parasti šāda stila jostas nēsā uz gurniem, kas padara augumu optiski garāku. Vai arī var izmantot plašas jostas, kas atgādina lakatus, izceļot un pasvītrojot vidukli.

Īpaši aktuāli šosezon ir nēsāt jostas kopā ar mēteļiem. Pievilcīgas šķiet tās, kam aizdare ir masīva un rotāta ar krāsainām pērlēm vai akmentiņiem.

Dažkārt jostas var reizē būt arī maciņš, kur noglabāt kādu sīkumu karstajās vasaras naktīs vai ielikt vienmēr pa rokai vajadzīgu sīkumu – naudu tramvaja biļetēm.

Retro stila saulesbrilles

Saulesbrilles ir masīvas – plastmasas vai metāla ietvaros. Iespējams arī tāds variants, ka vienā rāmi ir abi šie materiāli. Lēcu formas ir lielas un ovālas. Nokrāsa lēcām ir kā varavīksne –pārejošos toņos no tumša uz gaišu un otrādi.

Tātad, summējot visu kopā, šajā sezonā modē ir spožas un izrotātas kurpes, šarmantas rokassprādzes, platas jostas, it īpaši aktuāli ir mēteļi ar jostām, minibolero, maisveidīgas somas, svina nokrāsas ādas un sudraba zīda audumi, monētveidīgi metāla diski vai dekoratīvas metāla virves, militārs un safari izskats – tātad it viss, kas padarīs jūsu izskatu svaigu un iedvesmojošu.

Nebaidieties eksperimentēt. Ieguldiet savā stilā un izskatā nedaudz iztēles, nedaudz pacietības un nedaudz individualitātes. Tas palīdzēs izveidot luksusa izskatu, jo šāds izskats sevī ietver neatkārtojamību un oriģinalitāti, kas veidots, ievērojot modes tendences.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!