Foto: Publicitātes attēls

Rīgas Tehniskās universitātes Dizaina tehnoloģiju institūta topošās dizaineres aicina 26. aprīlī uz gadskārtējo, nu jau trīspadsmito studentu modes skati "Ķīpsalas pavasaris 2016" Radošo industriju centrā, Ķīpsalas ielā 6. Skatītāju lielās atsaucības dēļ modes skate tiek organizēta divos seansos – pulksten 15 un 18.

"... un Dievs radīja sievieti" – tāds ir moto šī gada modes skatei. Dievs radīja Marlēnu Dītrihu, Bridžitu Bardo, Odriju Hepbernu, Maiju Pļisecku. Sieviete – kosmiskā un neordinārā, varonīgā un aizsargājamā...

Kolekcijas veidotas, smeļoties iedvesmu daudzveidīgajā sievietes tēlā, kas sevī iemieso spēku, neatkarību un varu, vienlaikus saglabājot skaistumu un trauslo sievišķību. Sievietes tēls un loma sabiedrībā, kā arī slavenas sievietes – stila ikonas ir mudinājušas veidot vizuāli unikālas un atšķirīgas kolekcijas ar tērpiem ne tikai sievietēm, bet arī vīriešiem un bērniem, informē skates organizatori.

Vakarkleitas, eleganti kostīmi, ielu mode un šobrīd aktuālais sportiskais stils – tik dažādas savā stilistikā ir jaunās dizaineres! Kolekcijās virmo krāsu un tekstūru daudzveidība no atturīgas klasikas skandināvu gaumē līdz drosmīgiem eksperimentiem ar mūsdienu materiāliem un tehnoloģijām, košām apdrukām divās, kā arī trīs dimensijās.

Kolekciju tapšanas procesā liktas lietā un papildinātas zināšanas, pilnveidotas nepieciešamās prasmes kolekcijas idejas izlološanai un tās realizēšanai materiālā, kā arī apgūts sagatavošanas process to demonstrēšanai. Gan lielu, gan kārtējo problēmu risināšanā autorēm, kā vienmēr, līdzdarbojās ilggadējās kolekciju vadītājas Skaidra Deksne un Daina Šķiņķe, daloties ar zināšanām un pieredzi tērpu veidošanas mākslā.

Ilggadējā sadarbības partnere Inese Deme jau kopš novembra otrās nedēļas uzņēmusies rūpes par modeļu aģentūru aptauju un piesaisti, un šogad tā ir aģentūra "Vocatio". Inese veic arī modeļu sākotnējo atlasi, rūpējas par frizūrām, grimu, sponsoriem, kā arī kārtību modes skates un mēģinājumu laikā abās skatuves sienas pusēs. Tāpat ilggadējs sadarbības partneris ir horeogrāfs Andrejs Bukalovskis, kurš meitenēm palīdz izvēlēties mūziku un veido kolekcijas demonstrējuma horeogrāfiju.

Skates noslēgumā gaidāmas arī balvas, ko tradicionāli piešķir mācībspēki, sponsori un atbalstītāji, tās saņems spilgtāko kolekciju autores. Arī skates apmeklētāji varēs atbalstīt jaunos dizainerus, balsojot par sev simpātiskāko kolekciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!