Foto: Instagram/balenciaga
Biezās, caurumotās gumijas čības jeb krokši savu aktualitāti nezaudē - jo īpaši tas novērojams vasaras laikā. Neraugoties uz lempīgo izskatu, šie apavi ir ērti un patīk ļoti daudziem. Cenšoties padarīt krokšu izskatu pievilcīgāku, dizaineri ik pa laikam ķeras pie dažādiem aksesuāriem – piekariņiem, akmentiņiem, fliteriem, radzēm, pat kažokādām. Vēlāk tapa platformu krokši, bet nu kārta pienākusi krokšiem, kuri pārtapuši augstpapēžu kurpēs.

"Crocs" ražotāja mājaslapā publicētā informācija vēsta, ka kopš 2002. gada līdz šim brīdim pasaulē pārdoti vairāk nekā 300 miljoni "Crocs" apavu pāru.

Brīdī, kad pircēju interese par caurumotajām biezās gumijas tupelēm krasi mazinājās, "Crocs" sāka sadarbību ar zīmoliem "Christopher Kane" un "Balenciaga".

"Balenciaga" dizaineri krokšiem nolēma pievienot 10 centimetrus biezu platformas zoli. Tām, kas vēlas šikot, uz vasaras festivāliem ierodoties šādos apavos, jāšķiras no 773 eiro par rozā versiju, bet universālā melnā krāsa būs dārgāka – virs 850 eiro.

Paplašinot auditoriju, dizaineri ir gājuši tālāk savās fantāzijās un nu modīgo uzmanībai tiek piedāvātas "Crocs" augstpapēžu kurpes. Lūk, kā tās izskatās!

Šobrīd gan tīmeklī nav atrodama nekāda informācija par to, kur var iegādāties šos apavus un cik tie maksās, tomēr vairākas, "Balenciaga" soctīklos publicētās fotogrāfijas liecina – šīs kurpes tik tiešām pastāv.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!