Foto: AP/Scanpix
Tagad, kad 2016. gada spraigākā kāzu sezonas daļa noslēgusies, modes pasaule, aizrāvusi elpu, jau lūkojas nākotnē, lai redzētu, kas būs aktuāls 2017. gada otrās puses kāzu kleitu modē. Pazīstamākie kāzu kleitu dizaineri no visas pasaules 5.–10. oktobrī pulcējās Ņujorkā, ASV, kur aizvadīja Kāzu modes nedēļu.

Amerikāņu modes zīmols "Badgley Mischka" pieturas pie pavasara kolekcijā izmantotā principa un arī 2017. gada rudens kāzu kolekcijā redzams klasiski balto kleitu motīvs, kur taisnie piegriezumi papildināti ar zelta un dimantu detaļām. Visur, protams, detaļas, detaļas un vēlreiz detaļas. Baltas spalvas, smalki pērlīšu izšuvumi, caurspīdīgs un grezns apmetnis un citi elementi, kas greznāki viens par otru.

Spāņu kāzu kleitu zīmols "Yolan Cris" modes nedēļā pārsteidza gan ar romantiski vijīgām zīda kleitām, kas iekrāsotas zilos pasteļtoņos, gan izteikti greznām zelta nokrāsas kāzu kleitām, kas atgādina baroka laiku. Plūstošas rišas kārtu kārtās, pacelti pleci kleitu piedurknēm, ornamentāli izšuvumi un citi krikumi, kas viens pie otra salikti kāzu kleitās – šedevros.

Foto: AP/Scanpix

Bet par grieķiskas dievietes skaistumu nākamās sezonas kāzu kleitās parūpējies amerikāņu modes nams "Marchesa". 3D ziedu izšuvumi, no pleciem nošļukušas piedurknes, nopogājami apmetņi – viss, lai katra līgava savā lielajā dienā justos debešķīgi un romantiski.

Tāpat ar klasiskiem siluetiem priecēja modes nams "Monique Lhuillier" – dizainere Monika Luijēra pieturējusies pie pārbaudītām vērtībām, atdzīvinot savas pirms 20 gadiem radītās pirmās kāzu kleitu kolekcijas. Izmainītas vien aktuālās detaļas izšuvumos un materiālos, kā arī kleitu krāsas. Tās ieturētas aktuālajos "nude" toņos.

Ja nākamgad plāno kāzas, šis ir īstais laiks, kad sākt iztēloties, kāda būs tava kāzu kleita – iedvesmojies!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!