Foto: Shutterstock
Līgo un Jāņu dienās svarīgi ir ne tikai izvēlēties svinībām atbilstošu apģērbu, bet arī ieveidot matus, kuri kopā ar vainadziņu ļaus žilbināt vēl vairāk. Lūk, daži ieteikumi, kā īpaši skaisti sapost vienu no sievietes galvenajām rotām svētku dienās.

Tradicionāli meitas Līgo un Jāņu dienās pin ne tikai ziedu vai alternatīvu izejmateriālu vainagus, bet arī bizes, taču noteikti nav jāaprobežojas tikai ar divām bizēm gar abiem pleciem – variantu ir tik daudz, ka teju katrai matu krāsai un piegriezumam var atrast labākos variantus.

Tāpat šajos svētkos droši var ļauties sievišķīgo loku valdzinājumam. Ja nolemsi tieši šādi ieveidot matus, der zināt, ka lokas noteikti nevajadzētu veidot uzreiz pēc to mazgāšanas – labāk nākamajā dienā. Tad visā matu garumā būs vienmērīgi izdalījušās matu dabiskās eļļas, kā arī tie nebūs tik slideni. Vēl ieteicams pirms matu lokošanas, tos mazgājot, nelietot kondicionieri, kas matus padara smagākus un cirtas – mazāk noturīgas.

Starp citu, lokas var kombinēt ar dažādu veidu pinumiem, tāpēc nebaidies eksperimentēt un ar apburošu frizūru papildināt ārējo tēlu. Ielūkojies šeit un iepazīsties ar dažādiem veidiem, kā iegūt vijīgas, izteiksmīgas un noturīgas cirtas.

Iespējams, tomēr vēlies pieturēties pie vērtībām un uzpīt "asaciņu", kuras uzpīšana nemaz nav tik sarežģīta, kā varētu sākumā šķist! Šajā rakstā soli pa solim aprakstīts, kā tas darāms, bet šeit vari apskatīt oriģinālus variantus "asaciņas" sapīšanai.

Un nevajag domāt, ka zem vainadziņa neviens skaisto frizūru nepamanīs – iespējams, tas pat Līgo dienā kādai jaunai meitai tiks nocelts! Turpinājumā aplūko dažādus piemērus, no kuriem vari smelties iedvesmu savam unikālajam svētku matu sakārtojumam.

A post shared by Terri Gilham (@kentbridalhair) on Jun 19, 2018 at 11:17pm PDT

Iespējams, kādai tīk matus salikt populārajā copītē un ziedu vainagu aplikt ap to. Lūk, variants, kā vienkāršo frizūru padarīt neparastāku.

A post shared by lovehearthair (@lovehearthair) on Jun 12, 2018 at 7:55am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!