Pozitīvie atslēgas vārdi: veiklība, apķērība, prieks, oriģinalitāte, godīgums, taisnīgums, pašpārliecinātība.

Negatīvie atslēgas vārdi:
sarkasms, nodevība, kriticisms, neiecietība.

Dzeltenā krāsa iemieso saprātu un notikumu saprātīgu ietekmēšanu. Tā dod spējas sasniegt savus mērķus un garantē augstu pašvērtējumu. Dzeltenā krāsa it kā zinātu visu par dzīvi, tomēr katru brīdi tā ir gatava mācīties. Turklāt visas tās darbības ir piepildītas ar optimismu un dzīvesprieku.

Dzeltenajai patīk būt ievērotai, atklātai un komunikablai. Visas baumas ir dzeltenā krāsā. Tā piedzīvo slavu un ievērojamību – ir tik aizraujoši, ja izskan pikanti jaunumi. Dzeltenā izbauda varu – būt varenai ir tik dabiski.

Šo krāsu raksturo plašs redzesloks – no aprobežotības tā necieš. Dzeltenā krāsa apvieno brīvību un prieku, smieklus un jautrību.

Kā jau racionāla pēc dabas, dažreiz tā dod iemeslu būt apsūdzētai par līdzjūtības trūkumu vai par bezjūtību. Kompensācijai tā dažreiz var ļaut intuīcijai uzveikt saprātu.

Dzeltenajai krāsai netrūkst siltuma un labvēlības, ja to gluži neizved no pacietības. Šādos gadījumos tā bez žēlastības izsaka dzēlīgas piezīmes. Kopumā dzeltenā konfliktsituācijas atrisina mentāli un dzīvo priecīgi un droši tālāk.

Ja rodas psiholoģiska nepieciešamība pēc dzeltenās krāsas, tas nozīmē, ka ir iestājies aktīvāks dzīves periods. Šī krāsa dod spēku un optimismu, lai varētu tikt galā ar visiem dzīves pavērsieniem. Ja cilvēks izjūt pašvērtības pieaugumu sevī, arī tad viņam rodas nepieciešamība pēc dzeltenās krāsas.

Tā ir egoistiska krāsa un citos cilvēkos var radīt pretrunīgas izjūtas – no vienas puses, tas ir egoistisks cilvēks, no otras puses, šis cilvēks izstaro siltumu un dzīvesprieku. Egoisms atgrūž, cilvēcisks siltums pievelk.

Cilvēks, kurš valkā dzeltenas krāsas drēbes, citiem liek saprast, ka zina, ko vēlas, un uzskata par dabisku, ja to arī saņem. Atturīgākiem cilvēkiem tas varētu šķist pārāk ambiciozi.

Ja rodas nepieciešamība pēc zelta krāsas, kas ir nedaudz intensīvāka par dzelteno, tad psiholoģiski cilvēkam ir vajadzība koncentrēt savu iekšējo spēku, lai sasniegtu ko vairāk. Zelts it kā dotu neapzinātu spēku pašam pārvaldīt savu dzīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!