Stindzinošais ziemas aukstums neizbēgami liek sapņot par siltām, jaukām vasaras dienām un tām atbilstošu garderobi. Un kas gan ir pavasaris bez jauna džinsu pāra (vai trim pāriem)? Protams, ka ar šuvējas vai juveliera palīdzību tu vari uzlabot veco džinsu pāri, taču tad tu palaidīsi garām jauno džinsa modes vilni.
Arī šajā sezonā vēl būs aktuāli nedaudz paplatināti jeb tā dēvētā “kļošenes” stila bikšu gali, taču kāju siluets kļūst slaidāks, bet džinsauduma nodilums bālāks, turklāt paaugstinoties jostasvietai (atceries 80. gadu panku modi).

Spilgtākie piemēri: "Diesel" jaunie pieguļošie "Schock" džinsi, "Lagerfeld" kolekcija "Gallery" un Losandželosas modes mākslinieces Bellas Elenento piedāvātā džinsu līnija.

Taču pats galvenais jaunums džinu jomā patiesībā ir tieši sīkumi. "Pavasarī galvenās būs detaļas," saka "Barneys" viceprezidente un modes direktore Džūlija Gilharte. "Nemeklējiet normālu džinsu pāri. Tiem jābūt vai nu ar interesantu rāvējslēdzēju, ar strādnieku kabatām vai ar izteiktu balinājumu."

Piemēram, firma "Fractal Jeans" savus balinātos džinsus vēl apstrādā ar modernu lāzertehnoloģiju, piešķirot augumam ornamentu vai, individuāla pasūtījuma gadījumā pat uzrakstot uz auduma valkātāja vārdu (baumo, ka šādi džinsi jau esot Dženiferai Lopesai un Gvenai Stefani). Augstās modes līmenī ar džinsu strādā Lakruā, kurš piedāvā izsmalcinātām detaļām bagātu džinsu kolekciju, kurā dominē tādi akcenti kā ādas siksniņas, volāni un citi rotājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!