Mētelis, kas agrāk bija smagnēja, laika apstākļu diktēta nepieciešamība, tagad kļuvis par aizraujošu un stilīgu papildinājumu tavai garderobei. Mēteļi šosezon izvērtušies par īpašu modes apģērbu, kas kalpo ne tikai kā silts apģērba gabals aukstā laikā.
Novatoriskās tehnoloģijas audumu ražošanā mēteļus padarījušas vieglus, taču tie joprojām lieliski silda. Kas attiecas uz mēteļa stilu, tas var būt visdažādākais, sākot ar grumbuļaina auduma līdz pat izsmalcinātiem apģērba gabaliem.

Ziemas mētelis (kažoks, jaka) ir nopietns pirkums, tāpēc jāuzsver, ja pirkt atmaksājas tiešām labāko, kādu tu vari atļauties. Ilgās un dažkārt arī aukstās ziemās nepieciešams mētelis, kažoks vai bieza, silta jaka, atbilstoši tavam individuālajam ģērbšanās stilam un dzīvesveidam.

Šoziem galvenās modes tendences ir šādas:

Aitādas mētelis - ļoti silts, spalvas svarā vai pat no mākslīgas ādas ir šīs sezonas topā. Izvēlies viskija, konjaka vai kamieļkrāsas toņus, vai arī tādas modes krāsas kā sarkanvīna, indigo, maigi zilo, melno vai pelēkzilo. Mēteļa garums var būt visdažādākais, sākot no gara mēteļa līdz grīdai līdz pat trīs ceturtdaļgaruma un žaketes vai vestes garuma mēteļiem.

Kažokāda - šosezon modē ir kā dabisko, tā mākslīgo ādu kažoki un mēteļi vai jakas ar kažokādu. Kažokāda var tikt izmantota visā mēteļa garumā vai arī kā akcents apkaklei, aprocēm vai mēteļa apakšējās malas apdarei.

Zamšādas mētelis vai puskažoks - mēteļi no šī materiāla vai tā imitācijas ir modē līdz ar ādām un kažokādām. Izvēlies zamša motociklistu vai džinsa jakas, šineļveida mēteli, bleizeru vai garāku mēteli līdz ceļiem. Šo mēteļu detaļas un aplikācijas atgādina par 70. gadiem, kad zamša mēteļi bija topā.

Matrožu stila pusmētelis - Lai gan matrožu pusmēteļa stilu 19. gadsimtā radījuši jūrnieki, tagad šis apģērba gabals noteiktu valkājams arī uz sauszemes. Šī tipa mēteļus ieteicams valkāt kopā ar biksēm vai garākiem svārkiem - tas būs gan izteiksmīgi, gan sievišķīgi. Jaunās modes krāsas (sarkanā) un jaunie audumi (velvets šobrīd būtu laba izvēle) atsvaidzinās šo klasiskā stila mēteli. Sportiska alternatīva matrožu pusmētelim būs vilnas mētelis ar koka pogām.

Klasiskais vilnas mētelis - ja tu esi "viena mēteļa sieviete", tad ir vērts pieturēties pie skaidrām, vienkāršām līnijām un iegādāties klasisku vilnas mēteli, kas lieliski iederēsies visdažādākajās situācijās - gan dienā, gan vakarā. Taisna piegriezuma, viegli savilkts ar jostu, kvalitatīvs vilnas mētelis būs vērtīgs pirkums, kas tev noteikti kalpos vairākas sezonas.

Džinsauduma mētelis vai puskažoks - Vienrindu pogu šineļveida mētelis, džinsa jakas, kas papildinātas ar kažokādas apdarēm, un ceļa garuma mēteļi noderēs jebkurā laikā. Džinsa audums (vai tā imitācija) vairs nav tikai modes lieta, tas jau kļuvis par ikvienā garderobē nepieciešamu lietu.

Vatētais mētelis - vatēts mētelis ir viegls, taču silts un sportisks apģērba gabals. Tie var būt visdažādākā garuma, sākot no trīsceturtdaļgaruma līdz pat īsām jakām ar rāvējslēdzēja aizdari un vēl īsākām jaciņām ar visdažādāko vatējuma rakstu.

Parka - šī biezā, polsterētā vējjaka ar kapuci nodrošina maksimālu siltumu un aizsardzību no vēja galvai, kaklam un ausīm. Modernie materiāli - viegli un gaisu caurlaidoši ar dūnu vai sintētiskās šķiedras pildījumu lieliski aizsargās no vēja un aukstuma. Šīs sezonas sportiskā stila jakas lielpilsētas ielās izskatīsies lieliski.

Kā iegādāties vislabāko mēteli vai ziemas jaku

Modes konsultanti piedāvā šādus padomus:

Smagi mēteļi ne vienmēr ir vissiltākie - tie ir tikai smagāki. Pievērs uzmanību mēteļa svaram un auduma sastāvam, pārliecinies, vai mētelim ir odere un papildus muguras siltinājums.

Izpēti mēteli no iekšpuses, lai pārliecinātos, vai vīles ir kārtīgi nošūtas, vai ir plecu stiprinājumi un vai apkakle ir piešūta taisni un tai nav sabiezinājumi stūros.

Mēteļi, kam ir līdz augšai aizpogājama apkakle, ir vissiltākie, taču tiem jāizskatās tikpat stilīgi, kad apkakles pogas nav aizpogātas. Pārbaudi, vai mēteļa pogas labi atbilst pogu caurumiem un vai tie ir labi nošūti.

Izvēlies mēteli, kas ir piemērots tavam dzīvesveidam. Ar īsāku mēteli ir ērtāk iekāpt automašīnā un izkāpt no tās, kā arī kāpt pa kāpnēm. Ja tu biežāk ej ar kājām, tev noderēs garāks mētelis, kas tevi labāk pasargās no aukstuma.

Mētelim ir jāpapildina zem tā esošais apģērbs, vai arī jābūt pietiekami garam, lai to nosegtu. Vispraktiskākie ir neitrālie toņi.

Pirms pirkšanas pielaikojot mēteli, uzvelc zem tā arī svīteri vai žaketi, lai pārliecinātos, ka šiem biezākajiem apģērba gabaliem zem mēteļa būs pietiekami daudz vietas. Pielaikojot mēteli, izstiep rokas, lai pārbaudītu, vai mētelis tev ļauj pietiekami brīvi kustēties.

Labākais mētelis tavam auguma tipam

Mētelis ar vienrindu pogām vislabāk izskatīsies smagnējākam siluetam, jo tas rada izteiktu vertikālu, pagarinošu līniju.

Augumam pieguļošs mēteļa audums kopumā siluetu dara apaļīgāku.

Maza auguma sievietēm ieteicams izvairīties no gariem mēteļiem, kas var nomākt viņu auguma sīkās formas.

Staltām, gara auguma sievietēm ieteicams izvēlēties mēteli ar jostu, kas pārtrauc vertikālo līniju un palīdz notušēt garumu.

Sievietēm ar platiem gurniem jāizvairās no mēteļiem, kuru apakšējā mala beidzas ķermeņa platākajā daļā, jo tādējādi šī ķermeņa daļa tiks vēl vairāk uzsvērta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!