Foto: Publicitātes foto

Aizvadītās nedēļas izskaņā tirdzniecības centrā "Galleria Riga" norisinājās vērienīga pop up modes skate divos cēlienos, kurā bija gaidīts ikviens rudens tendenču cienītājs. Modes skatē 40 modeļi demonstrēja 80 mūsdienīgus tēlus dažādām dzīves situācijām, ko pašmāju veikalos bija nokomplektējis modes eksperts Deniss Ševeļovs, informē pasākuma organizatori.

Modes skatē bija pārstāvēti moderni apģērbi, apavi un aksesuāri no Latvijā esošajiem veikaliem. Modes skates divos cēlienos viesi aizrautīgi aplūkoja četrus demonstrētos šīs sezonas must have trendus, kurus izmantot var ikviens, lai rudens - ziemas periodā veidotu mūsdienīgu un tendencēm atbilstošu tēlu.

Modes skates pirmajā pusē tika pieteikta šīs sezonas ievērojamākā tendence modē - marsalas jeb sarkanvīna krāsa, kas, vadoties pēc "Pantone" krāsu institūta paziņojuma, ir atzīta par 2015. gada aktuālāko toni, lietota ne tikai apģērbos, bet arī aksesuāros un pat kosmētikā.

"Marsalas krāsa piestāvēs ne tikai sievietēm, to savā apģērbā izmantos arī ikviens mūsdienīgs un modīgs vīrietis. Arī es pats esmu to iecienījis un ieviesis savā garderobē – svinīgā pasākumā sarkanvīna tonī izvēlēta žakete noteikti liks justies aktuālam un pamanītam, bet uz ielas, kur uzmanību vēlamies pievērst ar mazāk kliedzošiem līdzekļiem, aksesuāri būs īstā vieta, kur to atrādīt, piemēram, lakotas kurpes tumši sārtā tonī, kuru īpašais skaistums atklājas gaismas spēlēs," par sezonas trendu stāsta pasākuma vadītājs, modes eksperts Deniss Ševeļovs.

Kā otrs trends izcelta modernā klasika – melnā un baltā uzvaras gājiens, taču, izvēloties mūsdienīgas piegrieztnes, ko vecmāmiņas skapī neatrast.

Otro modes skates daļu iezīmēja nude jeb miesas krāsas toņi un boho stils, kas atceļojis no septiņdesmitajiem gadiem. Boho ir aizgūts no vārda bohēma, kas septiņdesmitajos raksturoja gan uz ielas, gan arī mākslā un modē. Kļošas, bārkstiņas, zamšāda, ziedu raksti – tās ir tikai dažas no boho iezīmēm, kuras varēja vērot modes skatē.

Līdzīgi kā marsalas krāsa, arī nude toņi dominē ne tikai apģērbā, bet arī kosmētikā un aksesuāros, tas būs labs ieguldījums garderobē, jo neizies no modes arī nākamajā sezonā, jaunāko modes tendenču apskatu rezumē Ševeļovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!