Foto: DELFI
24. oktobrī Rīgā, Grēcinieku ielā 24, durvis apmeklētājiem vērs Modes muzejs, kas tapis sadarbībā ar pazīstamā modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva fondu. Ko tur apskatīt? Sniedzam nelielu ieskatu!

Kā jau iepriekš vēstījām, leģendārais modes mākslinieks un vēsturnieks Aleksandrs Vasiļjevs jau sen bija iedomājies par iespēju Rīgā veidot šādu muzeju. Kopā ar arhitekti Natāliju Muzičkinu un arhitektu Agri Padēli-Līnu viņam izdevies īstenot savu ieceri.

Modes muzejs Rīgā atklāts ar izstādi "30. gadu elegance", kurā apskatāmi tērpi un aksesuāri no modes vēsturnieka Vasiļjeva kolekcijas un būs iespēja uzzināt ko vairāk par šo laikposmu, ko mēdz dēvēt arī par "pirmskara šiku".

Lūk, ieskats 20. gadsimta 30. gadu elegancē.


Aleksandrs Vasiļjevs ir leģendārais modes mākslinieks, kurš nācis no Maskavas, taču profesionāli sevi pierādījis Parīzē, kur sācis strādāt Francijas teātros. Vasiļjevs radījis vairāk nekā 100 dekorācijas vadošo teātru baletiem un operām, ka arī daudziem pazīstamiem teātru uzvedumiem un filmām. Viņš ir vieslektors, kurš pasniedz lekcijas par modes vēstures un skatuves dizaina tēmām, vada meistarklases un kursus, ir daudzu grāmatu autors un strādājis tādos žurnālos kā "Vogue" un "Harper's Bazzar". Tāpat piedalās televīzijas raidījumu veidošanā, ir to autors un vadītājs. Un, protams, izpelnījies cilvēku atzinību visā pasaulē.

Jāteic, ka jau vairākus gadus Vasiļjevs mūs priecē ar skaistām un elegantām izstādēm Rīgā. Pērn viņš iepriecināja ar savu gaumi, atrādīdams greznus balles tērpus izstādē "Ielūgums uz gadsimta balli", apmeklētājiem ļaujot klātienē aplūkot 87 vakarkleitas, septiņus vīriešu smokingus un vairāk nekā 720 aksesuārus, kas kalpo kā spilgtas laikmeta liecības. Greznos balles tērpus vari aplūkot šeit. Un arī vasarā sagaidījām gaumīgu pārsteigumu no Vasiļjeva, kad viņš atrādīja savu jaunāko kolekciju "Pieradinātā daba", kurā bija atlasīti 100 vēl neredzēti tērpi un vairāk nekā 300 aksesuāri, ko caurvij īsts dabas un dzīvnieku pasaules strāvojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!