Foto: Baltic Pictures
No 10. februāra līdz 9. martam modes un izklaides centrā "Rīga Plaza" ir apskatāma izstāde "Kāzu tendences". Šī gada kāzu aktualitāte Nr. 1 – oriģinalitāte un dabas motīvi. Izstādē ikviens var apskatīt elegantas un krāšņas galvas rotas, neparastas kāzu dekorācijas un mežģīņu kleitas.

Viena no jaunākajām aktualitātēm ir krāšņas, individuāli veidotas galvas rotas, kas pamazām izkonkurē tradicionālo plīvuru. Galvas aksesuāru māksliniece Inga Plūme stāsta: "Jau senos laikos līgavas laulājās tautas tērpos, ko papildināja greznāks vai pieticīgāks galvas kronis. Ar laiku to nomainīja plīvuri. Vēsture ir atgriezusies un tā ir gatava mazliet transformēties. Galvas rota paliek kā nozīmīgs tērpa elements, bet tā sastāvdaļas sāk savā starpā rotaļāties, apvienojot dažādus dabas elementus: ziedus, pērles, kristālus un pat putnu spalvas."

Kāzu dekorācijām ir svarīga loma svētku sajūtas radīšanai. Turklāt ne vienmēr viss ir jāpērk veikalā vai jānomā – daudzas lietas ir atrodamas mums apkārt gan dabā, gan, iespējams, arī vectēva šķūnītī. Jo mēs redzam, ka vēsture atgriežas un arvien lielāka vērtība ir senlaicīgiem priekšmetiem, savukārt dabas elementiem jau pašiem par sevi piemīt spēcīga enerģija.

Dekoratore un uzņēmuma "Radi vidi" sajūtu radītāja Meža Eva norāda: "Mēs dažreiz pat nepamanām, cik daudz dzīvā mums apkārt ir – arī kā dekorāciju elements, ko varam pat izmantot mūsu īpašajā dienā – kāzās. Mans mērķis ir atgādināt ikvienam un likt pamanīt to īpašo."
Tāpat izstādē apskatāmas mākslinieces Līgas Bangas un kāzu salona "Jūlija" kāzu kleitas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!