Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 28. oktobrī, aizvadot Rīgas modes nedēļas trešo dienu, pasākuma viesu un modes entuziastu vērtējumam piedāvātas pašmāju zīmola "One Wolf" un dizaineres Natālijas Jansones, kā arī Ukrainas, Lietuvas un Itālijas modes zīmolu jaunākās pavasara/vasaras kolekcijas.

Zīmola "One Wolf" jaunākā kolekcija ir stāsts par cilvēka dzīvi mūsdienu lielpilsētas urbānajā vidē, kur universālai pieejai apģērba izvēlē ir liela nozīme. Kolekcija demonstrē askētiskus, sportiski klasiskus siluetus. Tai raksturīga dažāda auduma apstrādes tehnika, kā arī ilgmūžīgu materiālu sintēze. Pateicoties daudzveidīgām toņu un materiālu variācijām, visi kolekcijas modeļi ir savstarpēji viegli un praktiski kombinējami ikdienas garderobē.

Itāļu zīmolu "Diliborio" raksturo pārvērstas formas, kas tikušas atšifrētas, sagrieztas, pārveidotas un tad, sekojot oriģinālajam paraugam, saliktas atpakaļ kopā. Panciskais gars un īpašā šūšanas aura kļūst par piesavināšanās spēli un pastāvošo noteikumu pārkāpumu.

Ukrainas zīmola "Golets" jaunās kolekcijas iedvesma tika meklēta četru dabas elementu harmoniskajā mijiedarbībā. Kolekcijas varone ir jauna, inteliģenta dāma, kura apzinās savu dabisko eleganci un valdzinājumu. Galvenie akcenti, kas kolekciju padara sievišķīgu un brīvdomīgu, ir brīvi silueti un daudzveidīgu tekstūru un krāsu kombinācijas.

Pazīstamās un iecienītās latviešu dizaineres Natālijas Jansones kolekcijas "Ponytail" iedvesmas avots ir zirgi – to grācija, elegance un spēks. Kolekcija veidota no dabīgiem materiāliem – kokvilnas, zīda, kā arī dabīgajiem, elastīgajiem audumiem. Apģērbs piemērots gan valkāšanai ikdienā, gan īpašos gadījumos.

Lietuviešu dizaineres Agnes Kuzmickaites kolekcijā tās autore pievērsusies sievietes ikdienas notikumu pētniecībai, tam, kā ir katru dienu pildīt vairākas lomas vienlaicīgi – būt mātei, meitai, sievai un gūt arī profesionālus panākumus karjerā. Šāds sarežģīts savienojums izraisa paradoksālus un haotiskus kontrastus, kas ne tikai rosina pārdomas, bet arī kalpo kā iedvesmas avots apģērba konstruēšanai.

Modes nedēļa norisināsies līdz 31. oktobrim, tās ietvaros tiekot prezentētām gan vadošo pašmāju, gan ārvalstu dizaineru un arī uzlecošo debitantu skatēm, kā arī notiekot tematiskiem pasākumiem, kas ļaus svinēt modes ienākšanu pilsētā, pasākumam kļūstot par grandiozāko modes notikumu Baltijā.

Plašāk ar pasākuma programmu iespējams iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!