Foto: Anna Osmushkina

Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar savu kundzi Ivetu Vējoni, sagādājuši patīkamu pārsteigumu, startējot pavisam negaidītā ampluā - mūsu valsts pirmais pāris, sadarbībā ar slaveno latviešu dizaineri Annu Osmuškinu, iejutušies modeļu lomās itāliešu modes žurnāla "Collezioni Haute Couture" lapās.

Dizainere un īpašniece vienam no Latvijā pazīstamākajiem modes namiem, Anna Osmuškina sadarbību ar Valsts prezidentu uzsākusi salīdzinoši nesen, pirms dažiem mēnešiem, un portālam "Delfi" šo politiķa drosmīgo soli komentē šādi: "Tā ir zināma apstākļu sakritība – mēs jau sen sadarbojamies ar šiem žurnāliem, un viņi piedāvāja vienu atvērumu veltīt Latvijas pirmajam pārim."

Osmuškina uzsver, ka modīgo fotosesiju ar Vējoņu pāri neuzskata par sava zīmola reklāmu.

"Ar "Collezzioni" mūs saista ilggadēja sadarbība un zīmols "Anna Osmushkina" pasaules modes aizkulisēs komentārus neprasa. Manuprāt, šo prezidenta un viņa kundzes fotosesiju ir jāuztver kā mūsu valsti popularizējošu, pozitīvu momentu, jo tas kārtējo reizi liek izskanēt Latvijas vārdam ārpus mūsu valsts robežām. Lai taču visi redz, cik iznesīgs ir mūsu valsts pirmais pāris," – piebilda dizainere.


Kaut gan prezidenta iejušanās modeļa lomā, lai prezentētu valsti, ir bezprecedenta gadījums, tomēr šī nav uzskatāma par vienīgo reizi, kad Latvijas politiķi izmēģinājuši spēkus līdzīgā ampluā – vienā no iepriekšējiem "Collezioni Haute Couture" numuriem modeļa lomā bija iejuties arī Rīgas vicemērs Andris Ameriks. Fotosesijas rezultātu iespējams aplūkot šeit.

Atgriežoties pie Osmuškinas personības, nevar noliegt, ka prezidenta izvēle sadarboties ar konkrēto dizaineri liecina par labu gaumi, – modes nams "Anna Osmushkina" Latvijā ir zināms jau kopš 1990. gada, bet šogad, līdzās tādiem komentārus neprasošiem vārdiem kā "Moschino", "Calvin Clein", "Armani", "Valentino", "Gianfranco Ferre", "Versace" u.c., iekļauts Itālijas Modes asociācijas oficiālo modes skašu sarakstos.

Foto: Denis Osmushkin / Anna Osmushkina for "Collezioni Haute Couture".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!