Foto: Publicitātes foto
"ZIB*" komandas dizaineri pirms vairākiem gadiem satikās Latvijas mākslas akadēmijā, kur dienu no dienas, baudot krāsu, papīru, audeklu un otu sabiedrību, tika noslīpēts katra individuālais rokraksts un stilistika. Paralēli praktiskajām iemaņām, uzkrāts pasaules redzējums un sava izpratne par mākslu un tās izpausmes veidiem. Bet, kas ir māksla un kas ir iedvesma? Vai to var formulēt un izskaidrot?

Māksla ir sajūtas, un, tāpat kā cilvēki, tā var būt ļoti atšķirīga un individuāla, vien jāprot to saskatīt un sajust. Tā ir dzīva un ļoti mainīga. Mākslas darba būtība nebeidz dzīvot brīdī, kad tas ticis ierāmēts un rotā kādā slavena muzeja sienas. Tas turpina dzīvot savu dzīvi, tas pārveidojas un kustas līdzi cilvēkiem un laikam, kurā tie dzīvo. Tas turpina elpot, mājot cilvēku atmiņās, raisa jaunas pārdomas un idejas, līdz atgriežas jaunā laikā, jaunā veidolā. Un kalpo kā pamats kam jaunam.

"ZIB*" jaunā rudens kolekcija "Ierāmēts" tapusi, rodot iedvesmu pasaulē pazīstamu mākslinieku daiļradē, ļaujot tai atdzimt jaunos veidolos un formās, aizsākot jaunu ciklu. Krāsu sprakšķi, ekspresīvas kompozīcijas – mūsdienu elpa visiem zināmai klasikai.

Jaunās kolekcijas tapšanā zīmola dizaineri iedvesmu raduši Salvadora Dalī, Kloda Monē, Jana Vermēra, Pablo Pikaso, Žana Ogista Dominika Engra, Frīdas Kalo un Anrī Matisa daiļradē.

Foto: Toms Norde

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!