Foto: LETA
Modes skatē "Ķīpsalas pavasaris", kas notika 23. aprīlī, mācībspēku, modes ekspertu, atbalstītāju un skatītāju vērtējumam tika nodotas Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Dizaina tehnoloģiju institūta (DTI) topošo dizaineru veidotās tērpu kolekcijas.

DTI studentu modes skate šogad norisinājās 14. gadu pēc kārtas, un tā bija veltīta Latvijas simtgadei. Topošo dizaineru radītā dizaina risinājumi atklājās dažādās tērpu formās, siluetos, simbolizējot tautas spēku un tās saikni ar pagātni, apvienojot valkājamos tērpus ar elementiem, kas darināti pēc senām tradīcijām.

Dizaineres kolekcijās iekļāvušas gan ikdienai paredzētus, gan ekscentriskus ballīšu tērpus. Krāsu gamma ir ziemeļnieciski atturīga ar smalkiem toņu akcentiem un negaidīti košiem pārsteigumiem. Savas idejas studentes īstenojušas, eksperimentējot ar materiāliem un tehnoloģijām, izmantojot gan tradicionālās rokdarbu tehnikas – adīšana, auduma batikošana, izšuvums –, gan apdruku un autortehnikas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!